En enkel lapskaus er hverdagsmat her hos oss. Selvfølgelig er det godt med lapskaus kokt på kjøtt med bein, så man får ekte kraft osv. Men hverdag er hverdag, og det blir ikke alltid tid til mat som tar lang tid å lage,,,men grønnsaker er viktig, og lapskaus er en fin måte å få i store og små vitaminas! Karbonade eller kjøttdeig kan fint brukes isteden og med et par buljongterninger, blir smaken slett ikke verst.

12.01.2016 - 1 (5)

Dette trenger dere (4 pers):

2 pakker lapskausblanding (frosne)

800 g karbonadedeig/kjøttdeig

3 gulrøtter

1/2 purre

2 kjøttbuljongterninger

salt, pepper

1 ts tørket timian

 

Slik gjør dere:

  1. Ha grønnsaker i en stor gryte. Hell på ca. 6 dl vann og ha i buljongterninger.
  2. Brun kjøttet i stekepanna og ha over i gryta
  3. Bland alt og la det koke i ca. 30 minutter
  4. smak til med salt, pepper og timian
  5. server med flatbrød til

Vel bekomme!!!

10.01.2016 - 1

 

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 40 minutter