Kjæreste-kokkens 24 beste kjøkkentips

Kjæreste-kokkens 24 beste kjøkkentips
  1. Ha kjæresten din rundt deg som en varm vaffel, gi henne et glass vin så hun holder seg i ro og er fornøyd – hi hi…
  2. Unngå sure kluter – jeg har «klutenallergi»- engangskluter og papirrull er et must, holder bakterier borte, og det er fint med papir til å tørke av kjøtt og fisk, samt hender.
  3. Husk vask hender ofte når du tar i kjøtt, fisk og grønnsaker.
  4. En god stødig trefjøl er viktig, er den ustødig legg et fuktig håndkle under.
  5. Krydder i maten (og kjærlighetslivet) er viktig, her får du kjøpt mye bra i innvandrerbutikker (bortsett fra kjærester da…de må du finne selv).
  6. Skarpe kniver gir glede på kjøkkenet, så en knivsliper er fint og ha. Og eggen må rettes opp – skjerpes – med et slipestål….så er det bare å gi jernet! Husk kniver skal ikke vaskes i oppvaskmaskin, og må oppbevares på en knivlist, eller i en knivblokk.
  7. Ha et ryddig kjøleskap, som er hyggelig og kikke inn i når alt ligger der det skal.
  8. Alkoholfri vin er fint og ha i sauser og supper, fås kjøpt i butikken, juice er også fint og bruke i sauser, eller saft fra ananas o.l.
  9. Lag enkle retter som du behersker, når du blir tryggere, så kan du gå videre i matkunstens verden. Dette gjelder forsåvidt i kjærlighetslivet også…
  10. Mis en place er et fransk uttrykk som betyr at alt er på plass på arbeidsbenken; ingredienser, redskap og så videre. Bare for kokken og sette i gang; du blir systematisk og resultatet blir bedre enn med rot og uorden.
  11. Sjalottløk hever en hver rett og må alltid være i kjøleskapet – Hilsen Arne Brimi – han sier den tilfører maten en ny dimensjon – jeg er enig!
  12. Skjenk kjæresten mer vin,,, du må ikke glemme henne/han mens du kokkelerer! Et kyss i ny og ne, er heller ikke å forakte…
  13. Hold det rent rundt deg når du jobber på kjøkkenet. Og hold din sti ren i kjærlighetslivet, ellers…
  14. God musikk, mat og kjæresten hører sammen – sett henne/han i arbeid også! Å ta gjerne en svingom på kjøkkengulvet med din kjære i armene!
  15. Unngå å bli stresset selv om du gjør feil – det er lov. Øvelse gjør mester!
  16. Buljongterninger er en fin smakstillsetning i sauser og supper. Tilsett litt sukker (en klype), for å gjøre sausen blank.
  17. Å redusere betyr å koke inn en kraft, eller vin for på den måten å få fram den karakteristiske smaken bedre i en saus uten at den blir for tynn.
  18. Å drenke betyr dynke en kake med enten vin, likør eller brennevin. PS ! Husk å drenke kokken også, men ikke for mye, da går det dårlig…både med kaken og kokken.
  19. 3-aparte betyr ved siden av hovedretten; som for eksempel saus, ris og grønnsaker. Et uttrykk du kan briljere med!
  20. Gastronom betyr en som har kunnskap om og evner til og kunne bedømme finere matkunst. En Casanova er en som kan forføre kvinnen…
  21. Å glasere betyr å gi rettene en glinsende overflate; kalde fiskeretter glaseres med aspik, grønnsaker dampes/stekes i buljong, eller i smør og sukker, eller man kan dekke desserter eller kaker med sukker-glasur.
  22. Og for all del bruk fantasien, smak, lukt, føl – og kreer lekre retter etter ditt eget hode!
  23. Og ikke minst behandle kjæresten som en lekker rett du må balansere, dulle og stelle med…
  24. Kos dere på kjøkkenet og ta vare på hverandre <3 Et kjøkken skal være et sted hvor kjærligheten til maten og hverandre vokser <3

hilsen kokken

IMG_2689

Translate »