
- Ha kjæresten din rundt deg som en varm vaffel, gi henne et glass vin så hun holder seg i ro og er fornøyd – hi hi…
- Unngå sure kluter – jeg har «klutenallergi»- engangskluter og papirrull er et must, holder bakterier borte, og det er fint med papir til å tørke av kjøtt og fisk, samt hender.
- Husk vask hender ofte når du tar i kjøtt, fisk og grønnsaker.
- En god stødig trefjøl er viktig, er den ustødig legg et fuktig håndkle under.
- Krydder i maten (og kjærlighetslivet) er viktig, her får du kjøpt mye bra i innvandrerbutikker (bortsett fra kjærester da…de må du finne selv).
- Skarpe kniver gir glede på kjøkkenet, så en knivsliper er fint og ha. Og eggen må rettes opp – skjerpes – med et slipestål….så er det bare å gi jernet! Husk kniver skal ikke vaskes i oppvaskmaskin, og må oppbevares på en knivlist, eller i en knivblokk.
- Ha et ryddig kjøleskap, som er hyggelig og kikke inn i når alt ligger der det skal.
- Alkoholfri vin er fint og ha i sauser og supper, fås kjøpt i butikken, juice er også fint og bruke i sauser, eller saft fra ananas o.l.
- Lag enkle retter som du behersker, når du blir tryggere, så kan du gå videre i matkunstens verden. Dette gjelder forsåvidt i kjærlighetslivet også…
- Mis en place er et fransk uttrykk som betyr at alt er på plass på arbeidsbenken; ingredienser, redskap og så videre. Bare for kokken og sette i gang; du blir systematisk og resultatet blir bedre enn med rot og uorden.
- Sjalottløk hever en hver rett og må alltid være i kjøleskapet – Hilsen Arne Brimi – han sier den tilfører maten en ny dimensjon – jeg er enig!
- Skjenk kjæresten mer vin,,, du må ikke glemme henne/han mens du kokkelerer! Et kyss i ny og ne, er heller ikke å forakte…
- Hold det rent rundt deg når du jobber på kjøkkenet. Og hold din sti ren i kjærlighetslivet, ellers…
- God musikk, mat og kjæresten hører sammen – sett henne/han i arbeid også! Å ta gjerne en svingom på kjøkkengulvet med din kjære i armene!
- Unngå å bli stresset selv om du gjør feil – det er lov. Øvelse gjør mester!
- Buljongterninger er en fin smakstillsetning i sauser og supper. Tilsett litt sukker (en klype), for å gjøre sausen blank.
- Å redusere betyr å koke inn en kraft, eller vin for på den måten å få fram den karakteristiske smaken bedre i en saus uten at den blir for tynn.
- Å drenke betyr dynke en kake med enten vin, likør eller brennevin. PS ! Husk å drenke kokken også, men ikke for mye, da går det dårlig…både med kaken og kokken.
- 3-aparte betyr ved siden av hovedretten; som for eksempel saus, ris og grønnsaker. Et uttrykk du kan briljere med!
- Gastronom betyr en som har kunnskap om og evner til og kunne bedømme finere matkunst. En Casanova er en som kan forføre kvinnen…
- Å glasere betyr å gi rettene en glinsende overflate; kalde fiskeretter glaseres med aspik, grønnsaker dampes/stekes i buljong, eller i smør og sukker, eller man kan dekke desserter eller kaker med sukker-glasur.
- Og for all del bruk fantasien, smak, lukt, føl – og kreer lekre retter etter ditt eget hode!
- Og ikke minst behandle kjæresten som en lekker rett du må balansere, dulle og stelle med…
- Kos dere på kjøkkenet og ta vare på hverandre <3 Et kjøkken skal være et sted hvor kjærligheten til maten og hverandre vokser <3
hilsen kokken
|
Siste kommentarer