Fullwidth – 2 Column
10/06/2016
Skalldyrgryte med kremet pastasaus
Elisabeth gryterett, skalldyr hovedrett 0 Comments
Sommer-mat kan være så mangt. Og vi liker å prøve nye retter og fornye oss litt. Så da vi kom over en oppskrift på en alt-i-ett gryte med pasta og sjømat, da var vi klare for å teste det ut! Det å lage alt i en kjele gjør det enkelt, samtidig som alle smakene virkelig får godgjort seg. Tomatene, oliven og kraften fra skalldyr skaper en nydelig kraft. Dette smakte absolutt herlig – prøv det selv. En fantastisk god rett til helgen – enten for kjærester alene, eller til en vennefest. God helg.
Foto: Svein Raste
Dette trenger dere:
1 nett blåskjell
500 g reker
1 gul løk
3 hvitløksfedd
1/2 chili
1 eske cherrytomater
1 glass sorte oliven
1 pakke spagetti (340g) glutenfri v/allergi
1 potte basilikum
1 ts salt
3 ss olivenolje
1-1 1/4 liter vann
2 dl hvitvin
1 dl matfløte/soyamatfløte
pepper
Slik gjør dere:
- rens reker (frosne eller ferske)
- vask blåskjell og fjern åpne skjell
- skrell og kutt løk, og hvitløk, finhakk chili
- ha olivenolje i varm gryte, og fres dette noen minutter
- hell på vann og vin
- ha i oliven, tomater, spagetti og basilikum (spar litt til pynt)
- la det koke under omrøring til pastaen er al dente
- tilsett blåskjellene etter halvgått koketid (ca. 5 min) og la de dampe med under lokk til de åpner seg og gir smak til sausen
- tilsett fløte og jevn sausen
- ha over reker like før servering og kvernet pepper
- pynt med basilikum
- retten smaker godt med litt brød, nan-brød, rundstykker e.l.
Vanskelighetsgrad: middels
Tid: ca. 45 minutter
Vintips: rosévin – Domaine Montrose 2015 – litt tørr, crispy, fruktig som passer godt til skalldyr.
Bon apetit!!!
Foto: Svein Raste
04/06/2016
Thai-kylling på grillen med tilbehør
Elisabeth grillmat, kylling hovedrett 0 Comments
Noen ganger blir man rett og slett matlei, og inspirasjonen virker å ha forlatt både kjærestekokken og koldjomfrua hans…Det har vært en rar periode med dødsfall i nærmeste familie – broren til Svein døde brått for noen uker siden… Avløst av Sveins spørsmål om jeg ville være kvinnen i hans liv, og en vakker ring med et hjerte av gull… Så våkner man en smule fra dvalen igjen og får lyst til å nyte livet på nytt. Sommervarmen har virkelig slått til, og vi tilbringer mesteparten av dagen utendørs. Da er grilling toppen! Så idag fant jeg noen deilige kyllinglårstykker (Tinas fra Kiwi), en ny krydderblanding (hos Coop Mega), og tenkte at nå blir det spicy, saftig, grillet kylling – og det ble det virkelig! Namm, nammm, birdy nam nam…
Dette trenger dere (4 personer):
- 2 pakker Tinas rå kylling-lårstykker
- 1 pakke Raske retter krydderblanding – kylling thai
- 2 ss olivenolje
Salat:
- 1/2 pose vasket frisk spinat
- 1/2 isbergsalat
- 2 vårløk
- 1 smakspaprika
- 1 boks ananas
Kokt ris
Til sausen:
- Krydderblanding nummer 2 i Raske retter
- 1/2 boks lett kokosmelk
- litt olje
- 1 ts salt
- litt pepper
- litt stekesjy fra kyllingene
- 1/2 presset lime
- resten av ananas-saften
Slik gjør dere:
- mariner kyllingbitene med krydderpose nummer 1 løst ut i 2 ss olje
- la de ligge i kjøleskapet ca. 1-2 timer
- lag salat, bruk litt av ananas-saften og ha over
- ha kylling-bitene tilbake i ildfaste aluminiumsformer de kom i og grill i 20-30 minutter, ettersom hvor sterk varme grillen holder. Vi har en elektrisk grill med lokk, så uten lokk tar kanskje lengre tid, men kullgrill kan bli veldig varm. Kan også stekes i ovnen.
- kok ris
- lag saus; ha kokosmelk i en liten kjele og rør ut krydderet, la småkoke en stund, smak til med salt, pepper og 1/2 presset lime, samt resten av ananas-saften.
- server kyllingen med tilbehør og nyt spicy mat på en varm sommerkveld.
Vanskelighetsgrad: middels
Tid: 1-2 timer inkludert marinering.
Foto: Svein Raste
20/05/2016
Kjærestemat på Tjøme
Elisabeth turmat forrett, Tips / ting, Uncategorized, Ut på tur 0 Comments
Vakre Engø gård – ble rammen for vår etterlengtede kjærestetur til Tjøme. Og god mat, tid til hverandre og vårfølelse ved sjøen skapte god stemning og tilstedeværelse. Her kommer et resyme fra turen vår. Når dro dere på kjærestetur sist? Siden vi har begynt å eksperimentere med video, begynner vi innlegget med en liten filmsnutt fra vår piknik på Mostranda – enjoy!
Tjøme betyr litt ekstra for kjæreste-kokken. Han jobbet faktisk som kjøkkensjef på Havna Hotell, for mange år siden, men hadde ikke vært der siden han bodde og arbeidet der. Og jammen ble han ikke gift med ei dame derfra også… Så for han ble det en mimre-tur i tillegg. Noen ganger i livet er det fint å ha tid til refleksjon og gi seg selv muligheten til å se tilbake – oppsummerer litt.
Men vi startet turen med et stopp i Tønsberg hvor vi spiste blåskjell på brygga – et fantastisk måltid for oss sjømat-elskere! Og mat hører så klart med når kjærestemat er på tur! Brygga ba på le for vinden, sol og hygge, viking-skip og litt sightseeing. Og for min del innebar Tønsberg mange gode minner, fra min ungdom, så turen vår ga virkelig rom for deling av tidligere opplevelser. Og slike samtaler skal man ikke være redd for, for som kjærestepar har man levd et liv før man traff hverandre – i hvert fall hvis man møtes midt i livet sånn som oss – og da er det fint å bli kjent med den andres fortid – for den har uten tvil påvirket oss til å bli de menneskene vi er i dag.
Så gikk turen til Engø gård på Tjøme hvor vi skulle bo. Dette hotellet var pensjonat i mange år og ble drevet av nordmannen Frithjof Phil og og hans engelske kone Babs. Så hotellet er litt engelsk-inspirert i stil og uttrykk – derav «afternoon tea» og britisk nostalgi. Hotellet er fordelt på flere bygninger, gamle og nye, som er innredet med rom, restaurant, bar, resepsjon, konferanserom, stuer osv. Alt ligger plassert i en vakker hage med gamle trær. I hagen ligger også et engelsk badehus, med basseng og boblebad – et velvære-senter hvor skuldrene kunne senkes.
Vi bodde i huset «Årstidene» og fikk tildelt rommet med navn «Sympati»- så da ble vi enige om å ha litt ekstra sympati for hverandre – spesielt Svein trengte det, siden han nylig mistet sin bror. Men som han sier både latter og tårer er en del av livet. Restauranten og hovedhuset lå i en gammel ombygd låve, med utsikt mot sjøen i den ene enden. Her kunne man sitte på terrassen og nyte solnedgangen. Ellers var hotellet spekket med kvalitet og service, og vi ble regelrett skjemt bort av det hyggelige personalet, som satte service i høysetet. På toalettene var det håndduker og velduftende håndkrem til gjestene, på rommet hang badekåper og tøfler klart, samt damaskhåndkler og hudpleieprodukter, og i restauranten viste høflige kelnere oss til bords, og la alt til rette for å gi oss den ultimate opplevelsen fra begynnelse til slutt.
Maten og vinene på Engø får et eget innlegg, så bare vent!
På fredag kveld hadde vi kjøpt med oss ferske reker fra en usedvanlig søt fiskehandler på brygga i Tønsberg, samt et par sjøkreps og en sitron. Svein hadde med vin, og vi pakket sekken og ruslet ned til brygga like ved. Her ble det reker og rosévin til måkeskrik og solnedgang. Ingen dårlig start på weekenden. Og kjærestekokken har som vanlig med pledd og det som trengs, for at det skal bli et hyggelig måltid utendørs. Så bruk anledningen nå om sommeren, ta med dere maten ut, og nyt hverandre, sol, sjø, natur og mat sammen. Det er ikke så mye som skal til!
På lørdag dro vi på sightseeing og besøkte Tjøme landhandleri, hvor vi handlet med oss litt økologisk, kortreist mat (se eget innlegg) før vi var innom Sveins gamle arbeidsplass, Havna hotell, slik at han fikk mimret litt mer. Så dro vi ut til et av hans tidligere favorittsteder – Mostranda, hvor han pleide å dra etter jobb, for å bade, grille, dykke og nyte den rå naturen helt ute i havgapet. Her rastet vi på svabergene og stelte i stand en enkel lunsj; litt kyllinglår, avokado, noen oliven og litt rotfrukt-chips. Mmm….mat smaker så godt utendørs! Og vi hadde med termos med tevann, en øl til kokken og en deilig Mango-sorbet fra Kulinaris til dessert (men vi spiste den før maten!så den ikke skulle smelte…selv om kjæreste-kokken smelter av meg hele tiden da…).
Vi rakk en liten tur innom idylliske Hvasser og, hvor vi tok en pause på uterestauranten Solsiden med utsikt over havna og den blå brygge på motsatt side. Hvasser er virkelig en perle ytterst ved havet…verdt et besøk.
Tilbake på Engø gård om ettermiddagen, var det bare å nyte badehuset, et sted hvor vi begge fant roen, tett omslynget i boblebadet, med solen som skinte inn gjennom glasstak-og vegger og varmet opp rommet, slik at alt stress rant bort.
Lørdagkveld ble tilbrakt i gourmet-restauranten i låven på gården, hvor vi nøt en 5-retters med tilhørende vinmeny – vi kommer tilbake til den utskeielsen.
Søndag var vi igjen på tur, etter en deilig frokostbuffet – denne gangen til verdens ende. Vi var ikke de eneste som hadde tatt turen hit denne dagen, men vi fant allikevel vår lille plass ute på skjæret i le for nordavinden, hvor vi pustet inn den frisk luften der vi lå på svaberget, mens turistene valfartet omkring oss. Glade barn spratt opp og ned på steinene, og vi kunne høre latter, måkeskrik og fremmede språk, fra utenlandske gjester – alt samlet på verdens ende…
Jammen ble jeg ikke inspirert til et lite dikt og…
«Går du sammen med meg til verdens ende? Vil du følge meg dit hvor alt tar slutt? Der hav og himmel møtes, hvor bølgeskvulp og måkeskrik går hand i hand. Vil du være med meg dit hvor ingen går? Dit hvor solen alltid skinner, men hvor skyene vaker lagvis i horisonten. Vil du gå med meg gjennom livets vår, gjennom sommer, høst og vinter? Følg meg da til verdens ende, så lar vi skjebnene rå over vær og vind. Følg meg dit min kjære, ta min hånd og led meg fram, og la oss vandre sammen til verden ender – helt til dagen da alt tar slutt.»
Foto: Svein Raste
Takk for oss Tjøme!!! Vi kommer tilbake – vær sikker.
Oppskrift på hjemmelaget leverpostei ala Engø gård
1 kg svine/kalvelever
1 kg røkt bacon
6-7 sardiner i olje
5 kvister timian
1 laurbærblad
2 citrusblad
2-3 salvieblad
2 løk
6 ss Glutenfritt fint mel fra Toro
5 egg
250 g fløte/soyafløte
200 g brun fond
50 g sherry
salt og pepper
Slik gjør dere:
Kvern lever, bacon, sardiner, løk og urter. Bland i mel, salt og pepper. Varm forsiktig fløten, sherry og fond. Må ikke koke! Bland i massen. Ha til slutt i eggene, og smak til med evt. mer salt og pepper. Former med leverpostei bakes i vannbad på 160 grader i ca. 50 minutter.
12/05/2016
Jordbær dyppet i sjokolade og kokos
Elisabeth dessert, jordbær, sjokolade Uncategorized 0 Comments
Et fristende, rødt jordbær, dyppet i mørk sjokolade (afrodisiakum) og dekket med et fint lag av kokos, er virkelig lekkert å servere til sin kjære,,,som en dessert, som en appetittvekker (kan vekke så mangt), eller til kveldskosen, sammen med et lite glass hvitvin, champagne eller et glass likør. Uansett – det er duket for kos, øyne som flørter, herlig smak og tanker som vandrer og sanser som vekkes til live…
Foto: Svein Raste
Dette trenger dere:
1 pakke friske jordbær med hams
1 pakke mørk sjokolade, gjerne Plamil (uten melk ved allergi)
1 ss cocosa olje
1 dl kokosmasse
Slik gjør dere:
- Smelt sjokoladen på forsiktig varme, laveste temperatur sammen med 1 ss cocosa
- Ha smeltet sjokolade over i en bolle, ha bollen i et varmt vannbad, så sjokoladen ikke stivner
- Dypp jordbærene i sjokoladen, la det renne av litt, la det stivne litt i luften
- Dypp jordbæret med sjokoladesaus så i kokos, og legg på bakepapir
- Sett i kjøleskap så sjokoladen stivner helt
Nyt, nyt, nyt,,,hverandre og sjokoladejordbærene med kokos!
Vanskelighetsgrad: lett-middels
Tid: 30-45 minutter (inkl. tid i kjøleskap)
05/05/2016
Led meg inn i fristelsen – med gratinerte krepsehaler i hvitløk, dill og chili
Elisabeth Uncategorized 0 Comments
Varmen har definitivt kommet her på Østlandet – og den kom som en eksplosjon! Og med varmen kommer lysten på mat som smaker av sommer. Lekker og lett mat, fargerik mat, mat med masse smak; mat som passer til en kjæreste-helg med et godt glass iskald vin til. Og kjæresten i armkroken. Og kjærestekokken han vet hva jeg liker, hva som smaker og ser innbydende ut. Og jeg lar meg friste, gang på gang… Ikke vanskelig å bli fristet i grunnen – det ser dere jo selv. Denne gangen fristet han meg med gratinerte krepsehaler. Skalldyr igjen, fordi vi elsker det! Fordi skalldyr er kjærestemat nummer 1, som vi skrev om i vårt aller først innlegg for over 1 år siden.
Foto: Svein Raste
Dette trenger du:
- 10 sjøkreps (2 pers)
- 2 fedd hvitløk
- 1 chili
- 1 sjalottløk
- 1 ss tørka dill
- 1/4 presset sitron
- 50 g melange/smør (blå melange uten melk v/allergi)
Slik gjør du:
- Del sjøkreps på langs – ta evt. av hodet
- Finhakk hvitløk, sjalottløk, chili
- Smelt smør/melange og fres hvitløk, sjalottløk og chili i dette i en kjele
- Smak til smøret med dill og sitron
- Ha sjøkrepsene i en ildfast form og fordel smøret over kjøttet i krepsene
- Varm i ovnen på 170 grader i 3-4 minutter – like lenge som et laaangt kysss…
- Del smakspaprika i to og stek i olje i stekepanna
- Pynt en asjett med paprika og litt grønt
- Dander sjøkrepsene pent på tallerkenen og server!
- En kald hvitvin eller rosévin smaker nydelig til
- Vel bekomme!
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 20 minutter
God helg – hilsen kjærestekokken og koldjomfrua
Foto: Svein Raste
29/04/2016
Tapas ala kjærestemat
Elisabeth Uncategorized 0 Comments
Tapas er en velkjent spansk rett. Tapas betyr egentlig «å dekke til» og var opprinnelig små stykker brød med pålegg, som ble brukt til å dekke over glasset for å holde fluer og insekter borte. Etter hvert har det blitt en kjærkommen rett i det spanske kjøkken, som har spredd seg over hele verden. Et tapas bord inviterer til hygge og prat rundt bordet og er perfekt mat å servere når man skal kose seg sammen; enten det er med kjæresten, med familien, eller med venner. Rettene kan varieres i det uendelige, så bare fantasien setter en stopper. Til oss valgte vi albondigas – Kjøttboller, kyllingklubber, scampi og litt spekeskinke. Også er det godt med stekte båtpoteter til, hjemmelaget Aioli, noen oliven og kanskje litt salat ved siden av. Duket for kos rundt matbordet er det i hvert fall! God helg.
Albondigas – Spanske kjøttboller i tomatsaus:
400 g karbonade eller kjøttdeig
2 fedd hvitløk
2 ss potetmel
1 dl melk (rismelk ved allergi)
1 sjalottløk
salt og pepper
1 bok hermetiske tomater
Slik gjør dere:
- Ha kjøttet i en arbeidsbolle.
- Bland inn potetmel, melk, hvitløk og sjalottløk.
- Ha i salt og pepper og bland deigen godt.
- Stek i varm panne med olje.
- Bruk en spiseskje og dypp denne i vann, form små boller i skjeen og legg i stekepanna.
- Når alle kjøttbollene er stekt, hell over 1 boks med hermetiske tomater, hakkede, gjerne eldorado med hvitløk og oregano.
- La det surre noen minutter og server.
Scampi i hvitløk og chili:
1 pose frosne, rå scampi
2 fedd hvitløk
1/2 chili
2 ss olje
Slik gjør dere:
- Tin scampiene og rens dem, hakk hvitløk og chili, og bland sammen med olje (ca. 3-4 ss). Mariner scampiene i oljen, la det stå cirka en halvtime.
- Bruk sterk varme, og stek scampiene sammen med olje, hvitløk og chili, ca. 2-3 minutter på hver side, kommer an på hvor store de er.
- Er de kokt på forhånd, skal de bare varmes i noen få minutter. Ikke overstek dem, da blir de seige/tørre.
- Krydre med litt havsalt.
- Server rykende varme.
Kyllingklubber:
Kan kjøpes ferdig. Det finnes utrolig mange varianter med ulik marinering. Bare varm opp i ovnen før servering.
Spekeskinke:
Til tapas kan all slags spekeskinke brukes, men tradisjonelt er jo Serrano-skinka fra Spania en ener – enten det er Serrano eller Jamon Iberico.
Oliven:
Sort eller grønn, med eller uten stein, deres valg!
Aioli:
1-2 egg
1-3 dl olivenolje (vanlig ikke ekstra Virgin)
1-2 hviløksfedd
1 ts dijonsennep (kan sløyfes)
litt presset sitron
salt
Slik gjør dere:
- Ha 1 eller 2 egg i en bolle (2 er dobbel porsjon, da dobler du alt i oppskriften).
- Rens et fedd hvitløk (hakk)og ha i egget sammen med sennep. Pisk med stavmikser.
- Hell olivenolje i en tynn stråle nedi blandingen, mens stavmikseren går. Da vil blandingen tykne etter hvert. Jo mer olje du bruker, jo tykkere blir Aiolien, så vil du ha en tynnere dressing, bruker du mindre olje, mens om du vil ha en tykk majones må du ha i mer.
- Smak til med presset sitron og salt.
Stekte båtpoteter:
4-8 poteter ( 2-4 pers) – Amadinepoteter er best
olje
havsalt
Slik gjør dere:
- Del potetene i båter.
- Ha olje i bunnen av ildfast form.
- Ha over poteter og dryss på havsalt.
- Stek på 225 grader i ca. 45 minutter.
Vel bekomme!!!
Vanskelighetsgrad: lett-middels
Tid: 1 time
Foto: Svein Raste
23/04/2016
Blåskjellrisotto
Elisabeth italiensk, skalldyr hovedrett 0 Comments
Vi elsker blåskjell, og prøver stadig nye varianter. Blåskjell hører med i det Italienske kjøkken. Mange byer i Italia ligger ved middelhavet, og har derfor innslag av sjømat på menyen, kombinert med tradisjonell Italiensk mat; for eksempel risotto – en risrett, som kan varieres i det uendelig…Og med fennikel, sjalottløk, Noilly Prat og dill, samt safran, eller gurkemeie, blir dette en smak som sitter lenge i munnen…Og fulgt av en iskald Chablis, som frisker opp munnen,,,ja, da kan vi ikke klage, bare sukker av henførelse…Dette er kjærestemat!
Foto: Svein Raste
Dette trenger dere (2-3 personer):
1 nett blåskjell
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
2dl tørr hvitvin
dill
Risotto:
1 1/2 dl risottoris
1 sjalottløk
1/2 fennikl
1/2 rød chili uten frø
2 fedd hvitløk
2 ss oljvenolje
1 dl Noilly Prat/hvitvin
4 dlgrønnskskraft/buljong+ blåskjellkrsft
safran/gurkemeie
1 ss smør/melange
salt og pepper
slik gjør dere:
- Bruk ferske blåskjell, helst kjøpt samme dag. Sjekk at de lukker seg hvis du dunker på skallet.
- Skyll skjellene godt, la de ligge i kaldt vann, før tilbereding.
- Finhakk hvitløk og surr i olje. Tilsett 3-4 dillkvaster, blåskjell og hvitvin.
- Legg lokk på gryta og damp blåskjellene i 4-5 minutter til de åpner sg. Rist på kjelen innimellom. Kast evt. skjell som ikke åpner seg.
- Sil av kraften. Finhakk sjalottløk, fenikkel, chili og hvitløk og surr i olje til løken er blank. Tilsett risottoris og la det surre med et par minutter før Noilly prat tilsettes ( Tørr Vermunt kjøpes på polet)..
- Rør hele tiden mens Noilly prat koker inn.
- Tilsett ca. 2 dl grønnsakskraft om gangen, og la det koke inn før neste tilsettes. Tilsett safran/gurkemeie med siste porsjon kraft.
- La det koke tilsammen ca. 20 minutter
- Til slutt tilsettes smør/melange og røres inn, smak til med salt og pepper.
- Vend inn finhakket dill og legg på blåskjell, vend inn skjellene. Evt. kan innmaten tas ut av blåskjellene og bare noen hele skjell med skall, brukes som pynt.
- Server med loff eller fint brød og en god hvitvin, feks. en Petit Chablis
Vel bekomme!!!
Vanskelighetsgrad: middels
Tid: 45 minutter
16/04/2016
Mango- og chilisalat med reker
Elisabeth salat, skalldyr forrett, hovedrett 0 Comments
Størst av alt er kjærligheten,,,og om hjerte har valgt sin utkårede, så lar det seg ikke stoppe av ubetydelige hindringer… Det å være menneske innebærer utvilsomt vanskeligheter, men elsker man en person, så elsker man alt. La hjerte være åpent, lytt til hjertets språk og la fornuften fare… Vi har vært borte en stund,,,både for å finne ut hvordan bloggen skulle være og fordi vi trengte en pause, for å virkelig forstå hvor dyp kjærlighet vi har til hverandre. Men nå er vi tilbake, som kjærestepar og med innlegg (når vi føler for det), innlegg som skal ha fokus på kjærligheten til maten og hverandre, ikke hverdagsmat, men retter som kan spre glede, som vi håper dere kan bruke til å glede hverandre gjennom å dele kvalitetstid sammen og kose dere med god mat og drikke. Vi gikk oss vill i prestasjoner, ranking-lister og hverdagens tjas og mas,,,men så fant vi tilbake til det unike vil deler, det som er oss, det vi har, som vi vil dele med våre lesere – Og med dypere og sterkere kjærlighet til hverandre – så følg bloggen vår – den vil bli åpen, ærlig og til ren nytelse!!! Vi gir blanke i blogglister og 10 på topp! Vi er på topp uansett, sammen, ingen ranking-lister kan slå det vi føler for hverandre…
Kjærestemat skal være litt hot, det skal være friskt og lekkert! Denne salaten kan brukes som forrett, hovedrett, eller som tilbehør (f.eks. til svinefilet). Den smaker utrolig av myk mango, syrlighet, litt sterkt av chili og med hint av ingefær som virkelig kjennes i bakgrunnen…så her trenes sansene opp til å være tilstede og oppleve! Absolutt overførbart til elskov…Skalldyr er kjærestemat og chili også – begge afrodisiakum,,,så her har vi blandet mange ingredienser, som piffer opp kjærlighetslivet! Obs,,Obs!! Nytes med forsiktighet…
Foto: Svein Raste
Dette treger dere (2 personer):
Ca. 400 g rensede reker
1 mango
2 vårløk
1 rød chili
1/4 isbergsalat
1 ss frisk hakket ingefærrot
1 sitron
rosepepper
dill
Søt chilimajones (se bloggen for oppskrift)
Slik gjør dere:
- Lag dressingen og sett den kaldt
- Del mango i fine terninger/skiver, hakk vårløk, finhakk chili og ingefær og skjær salat i tynne strimler
- Rens reker og bland med grønnsaker
- Annrett pent på en tallerken og pynt med dill og rosepepper
- Server med fint brød, dressing og sitron
Vel bekomme!!!
Foto: Svein Raste
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 30 minutter
30/01/2016
Scampi med wokede grønnsaker og søt chilisaus
Elisabeth grønnsaker, scampi Uncategorized 0 Comments
Jeg tror jeg kan si at vi elsker scampi i alle varianter! Her kommer en rett til, som dere kan kose dere med i helgen. Enkelt, godt og veldig smakfullt!! Og med søt chilisaus til, blir dette en hot rett, som får opp energien og varmen i enhver…Dette er kosemat for kjærester og alle som liker litt spicy snaddermat! God kjærestehelg!
Foto: Svein Raste
Dette trenger dere:
1 pakke rå, frosne scampi
4 fedd hvitløk
1 dl olje
1 rødløk
1 brokkoli
1 rød paprika
1 gul paprika
1/4 frisk ananas/1 boks ananas
jasminris
søt chilisaus
Slik gjør dere:
- Tin og rens de frosne scampiene, og ha i en bolle
- Hakk hvitløk og bland i med ca 1 dl olje, la stå og marinere en times tid
- Vask og rens grønnsaker og wok i olje på sterk varme, samt ha i ananasen
- Krydre med havsalt
- Stek scampiene på høy varme i egen stekepanne i noen minutter på hver side og bland sammen med grønnsaks-woken
- Kok ris etter anvisningen
- Server med søt chilisaus over
Vel bekomme!!!
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 30-40 minutter
17/06/2016
Salat er sommermat – lun kyllingsalat på menyen
Elisabeth kylling, salat forrett, hovedrett 0 Comments
Salater er sommer-mat, og de kan varieres i det uendelige, bare fantasien setter stopper. Vi elsker salat enten som tilbehør eller som hovedrett. Og noen ganger er det deilig å bare spise et lett måltid til kvelds, kanskje har man spist lunsj ute på restaurant, og kanskje er man ganske forsynt med full middag hver dag? Da synes vi en lun kyllingsalat er tingen. Istedenfor å bruke grillet kylling, tar du å steker fine biter av kyllingfilet og serverer over salaten litt lunken. Det blir en mye bedre smaksopplevelse, og kjøttet blir saftig og godt. Og en lett rett til kvelds gjør at kjæresten ikke blir trøtt og dorsk, og sommerkvelden og natten kan nytes ut i de små timer…
Dette trenger dere (4 personer):
4 kyllingfileter
2 avokado
1 beger cherrytomater
2 vårløk
1/2 agurk
1/2 isbergssalat
salt og pepper
balsamicodressing
Slik gjør dere:
Vel bekomme!
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: ca. 30 minutter
Foto: Svein Raste