Noen ganger blir man rett og slett matlei, og inspirasjonen virker å ha forlatt både kjærestekokken og koldjomfrua hans…Det har vært en rar periode med dødsfall i nærmeste familie – broren til Svein døde brått for noen uker siden… Avløst av Sveins spørsmål om jeg ville være kvinnen i hans liv, og en vakker ring med et hjerte av gull… Så våkner man en smule fra dvalen igjen og får lyst til å nyte livet på nytt. Sommervarmen har virkelig slått til, og vi tilbringer mesteparten av dagen utendørs. Da er grilling toppen! Så idag fant jeg noen deilige kyllinglårstykker (Tinas fra Kiwi), en ny krydderblanding (hos Coop Mega), og tenkte at nå blir det spicy, saftig, grillet kylling – og det ble det virkelig! Namm, nammm, birdy nam nam…

03.06.2016 - 1 (2)

Dette trenger dere (4 personer):

  • 2 pakker Tinas rå kylling-lårstykker
  • 1 pakke Raske retter krydderblanding – kylling thai
  • 2 ss olivenolje

Salat:

  • 1/2 pose vasket frisk spinat
  • 1/2 isbergsalat
  • 2 vårløk
  • 1 smakspaprika
  • 1 boks ananas

03.06.2016 - 1 (1)

Kokt ris

Til sausen:

  • Krydderblanding nummer 2 i Raske retter
  • 1/2 boks lett kokosmelk
  • litt olje
  • 1 ts salt
  • litt pepper
  • litt stekesjy fra kyllingene
  • 1/2 presset lime
  • resten av ananas-saften

Slik gjør dere:

  • mariner kyllingbitene med krydderpose nummer 1 løst ut i 2 ss olje
  • la de ligge i kjøleskapet ca. 1-2 timer
  • lag salat, bruk litt av ananas-saften og ha over
  • ha kylling-bitene tilbake i ildfaste aluminiumsformer de kom i og grill i 20-30 minutter, ettersom hvor sterk varme grillen holder. Vi har en elektrisk grill med lokk, så uten lokk tar kanskje lengre tid, men kullgrill kan bli veldig varm. Kan også stekes i ovnen.
  • kok ris
  • lag saus; ha kokosmelk i en liten kjele og rør ut krydderet, la småkoke en stund, smak til med salt, pepper og 1/2 presset lime, samt resten av ananas-saften.
  • server kyllingen med tilbehør og nyt spicy mat på en varm sommerkveld.

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: 1-2 timer inkludert marinering.

03.06.2016 - 1 (3)

Foto: Svein Raste