Sommer-mat kan være så mangt. Og vi liker å prøve nye retter og fornye oss litt. Så da vi kom over en oppskrift på en alt-i-ett gryte med pasta og sjømat, da var vi klare for å teste det ut! Det å lage alt i en kjele gjør det enkelt, samtidig som alle smakene virkelig får godgjort seg. Tomatene, oliven og kraften fra skalldyr skaper en nydelig kraft. Dette smakte absolutt herlig – prøv det selv. En fantastisk god rett til helgen – enten for kjærester alene, eller til en vennefest. God helg.

04.06.2016 - 1 (4)

Foto: Svein Raste

Dette trenger dere: 

1 nett blåskjell

500 g reker

1 gul løk

3 hvitløksfedd

1/2 chili

1 eske cherrytomater

1 glass sorte oliven

1 pakke spagetti (340g) glutenfri v/allergi

1 potte basilikum

1 ts salt

3 ss olivenolje

1-1 1/4 liter vann

2 dl hvitvin

1 dl matfløte/soyamatfløte

pepper

04.06.2016 - 1

Slik gjør dere:

  1. rens reker (frosne eller ferske)
  2. vask blåskjell og fjern åpne skjell
  3. skrell og kutt løk, og hvitløk, finhakk chili
  4. ha olivenolje i varm gryte, og fres dette noen minutter
  5. hell på vann og vin
  6. ha i oliven, tomater, spagetti og basilikum (spar litt til pynt)
  7. la det koke under omrøring til pastaen er al dente
  8. tilsett blåskjellene etter halvgått koketid (ca. 5 min) og la de dampe med under lokk til de åpner seg og gir smak til sausen
  9. tilsett fløte og jevn sausen
  10. ha over reker like før servering og kvernet pepper
  11. pynt med basilikum
  12. retten smaker godt med litt brød, nan-brød, rundstykker e.l.

05.06.2016 - 1

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: ca. 45 minutter

Vintips: rosévin – Domaine Montrose 2015 – litt tørr, crispy, fruktig som passer godt til skalldyr.

Bon apetit!!!

10.06.2016 - 1

Foto: Svein Raste