Et fristende, rødt jordbær, dyppet i mørk sjokolade (afrodisiakum) og dekket med et fint lag av kokos, er virkelig lekkert å servere til sin kjære,,,som en dessert, som en appetittvekker (kan vekke så mangt), eller til kveldskosen, sammen med et lite glass hvitvin, champagne eller et glass likør. Uansett – det er duket for kos, øyne som flørter, herlig smak og tanker som vandrer og sanser som vekkes til live…

30.01.2016 - 1 (9)

Foto: Svein Raste

Dette trenger dere:

1 pakke friske jordbær med hams

1 pakke mørk sjokolade, gjerne Plamil (uten melk ved allergi)

1 ss cocosa olje

1 dl kokosmasse

Slik gjør dere:

  1. Smelt sjokoladen på forsiktig varme, laveste temperatur sammen med 1 ss cocosa
  2. Ha smeltet sjokolade over i en bolle, ha bollen i et varmt vannbad, så sjokoladen ikke stivner
  3. Dypp jordbærene i sjokoladen, la det renne av litt, la det stivne litt i luften
  4. Dypp jordbæret med sjokoladesaus så i kokos, og legg på bakepapir
  5. Sett i kjøleskap så sjokoladen stivner helt

30.01.2016 - 1 (2)

Nyt, nyt, nyt,,,hverandre og sjokoladejordbærene med kokos!

Vanskelighetsgrad: lett-middels

Tid: 30-45 minutter (inkl. tid i kjøleskap)