Varmen har definitivt kommet her på Østlandet – og den kom som en eksplosjon! Og med varmen kommer lysten på mat som smaker av sommer. Lekker og lett mat, fargerik mat, mat med masse smak; mat som passer til en kjæreste-helg med et godt glass iskald vin til. Og kjæresten i armkroken. Og kjærestekokken han vet hva jeg liker, hva som smaker og ser innbydende ut. Og jeg lar meg friste, gang på gang… Ikke vanskelig å bli fristet i grunnen – det ser dere jo selv. Denne gangen fristet han meg med gratinerte krepsehaler. Skalldyr igjen, fordi vi elsker det! Fordi skalldyr er kjærestemat nummer 1, som vi skrev om i vårt aller først innlegg for over 1 år siden.

 30.04.2016 - 1 (3)

Foto: Svein Raste

Dette trenger du:

  • 10 sjøkreps (2 pers)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 1 sjalottløk
  • 1 ss tørka dill
  • 1/4 presset sitron
  • 50 g melange/smør (blå melange uten melk v/allergi)

Slik gjør du:

  • Del sjøkreps på langs – ta evt. av hodet
  • Finhakk hvitløk, sjalottløk, chili
  • Smelt smør/melange og fres hvitløk, sjalottløk og chili i dette i en kjele
  • Smak til smøret med dill og sitron
  • Ha sjøkrepsene i en ildfast form og fordel smøret over kjøttet i krepsene
  • Varm i ovnen på 170 grader i 3-4 minutter – like lenge som et laaangt kysss…
  • Del smakspaprika i to og stek i olje i stekepanna
  • Pynt en asjett med paprika og litt grønt
  • Dander sjøkrepsene pent på tallerkenen og server!
  • En kald hvitvin eller rosévin smaker nydelig til
  • Vel bekomme!

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 20 minutter

01.05.2016 - 1 (4)

 

01.05.2016 - 1

God helg – hilsen kjærestekokken og koldjomfrua

Foto: Svein Raste