Vi var på tyttebærtur for noen uker siden. Og siden tyttebæra har utrolig lang holdbarhet, stod de renset i tette bokser nest 2 uker i kjøleskapet før vi kokte syltetøy. I oppskriften eksperimenterte vi med kanel, vanilje og epler, for å gjøre smaken rundere. Mmmm, det smakte himmelsk.

20160910_142719-1

Foto: Svein Raste

Dette trenger du:

1 kg renset tyttebær

1 kanelstang

300 g sukker

1 ts vaniljepulver (økologisk)

1 eple uten skall i biter

24-09-2016-1-2

20160910_135617

Slik gjør du: 

Kok bæra med kanel, halvparten av sukkeret, eple og vanilje i cirka 5 minutter så det fosskoker. Rør så i resten av sukkeret og avkjøl. Ha over på rene, tette glass og sett kaldt.

Smaker herlig til all slags kjøtt og vilt.

Vel bekomme!!!

20160910_142630

Foto: Svein Raste

Nyt høsten fine farger, klare luft og husk å gå ut i naturen sammen og høst av dens skatter…

20160910_121926