Når kjærestekokken virkelig slår til, står han gjerne på kjøkkenet en hel dag og forbereder et herlig måltid. Denne gangen fikk han lyst til å sette i sving litt franske følelser, og invitere gode naboer på mat. Coq au vin er en fransk gryterett med opphav i Bourgund. Det brukes opprinnelig hane (Coq), men det er vanskelig å få tak i i Norge, så det går fint med kylling. Retten krever litt god tid, men det er den verdt, for smakene blir himmelske når kjøttet bearbeides godt og lenge.
![](http://kjarestemat.no/wp/wp-content/uploads/2018/08/39985656_680929825613205_2756277798870974464_n-300x211.jpg)
Dette trenger dere (4-6 personer):
2 kyllinger rå
1/2 flaske rødvin
2 fedd hvitløk
1 laurbærblad
frisk timian
200 g lettsaltet bacon
3 ss tomatpure
1 nett sjalottløk
2 gulrøtter
2 persillerot
salt og pepper
melange/smør/olje
3 cl konjakk
hønsekraft/(buljong) – 1 gulrot, 1 løk, timian, persille, salt og pepper
![](http://kjarestemat.no/wp/wp-content/uploads/2018/08/40097023_2209860382580508_8288260293901942784_n-300x225.jpg)
![](http://kjarestemat.no/wp/wp-content/uploads/2018/08/40008462_547892948982825_5956247877155028992_n-300x169.jpg)
Slik gjør dere:
Vask kyllingen inni. Del opp kyllingene i porsjonstykker, og ha kyllingene i en stor arbeidsbolle, hell over rødvin, finhakket hvitløk, timian og laurbær. La dette stå natten over i kjøleskap.
Kok kraft på kyllingskroget. Ha oppi en kjele, dekk med vann, ha i en løk, en gulrot, timian, salt og pepper, persille, kok opp, skum av og la trekke i to timer.
Ta kyllingbitene opp av marinaden, tørk av med kjøkkenpapir. Stek bacon i små terninger, brun sjalottløken i stekepanna med olje/melange, brun kyllingbitene, ha alt over i en stor gryte. Når du steker de siste bitene med kylling, ha over 3 cl konjakk og ta stekepanna vekk fra komfyren og tenn på, så kjøttet blir flambert.
Hakk rotgrønnsakene i staver og ha over i gryta, ha resten av rødvinsmarinaden over i gryta. Hell over hønsekraft til det dekker over kyllingen. Ha i tomatpuré, og la det småkoke i 40 minutter. Smak til med salt og pepper, og pynt med frisk timian. Server med råstekte poteter, brød, eller ris.
![](http://kjarestemat.no/wp/wp-content/uploads/2018/08/40046253_229612091032991_4137253120478543872_n-300x268.jpg)
![](http://kjarestemat.no/wp/wp-content/uploads/2018/08/40106837_1894790173933956_7237566827780374528_n-1-300x205.jpg)
![](http://kjarestemat.no/wp/wp-content/uploads/2018/08/40187791_909774002553346_788683964096184320_n-300x169.jpg)
![](http://kjarestemat.no/wp/wp-content/uploads/2018/08/40089828_314374895807081_3046285960770748416_n-300x177.jpg)
Og så har dere et hyggelig selskap!
Vel bekomme!
27/08/2018
Coq au vin
Elisabeth gryterett, kylling hovedrett, Uncategorized 0 Comments
Når kjærestekokken virkelig slår til, står han gjerne på kjøkkenet en hel dag og forbereder et herlig måltid. Denne gangen fikk han lyst til å sette i sving litt franske følelser, og invitere gode naboer på mat. Coq au vin er en fransk gryterett med opphav i Bourgund. Det brukes opprinnelig hane (Coq), men det er vanskelig å få tak i i Norge, så det går fint med kylling. Retten krever litt god tid, men det er den verdt, for smakene blir himmelske når kjøttet bearbeides godt og lenge.
Dette trenger dere (4-6 personer):
2 kyllinger rå
1/2 flaske rødvin
2 fedd hvitløk
1 laurbærblad
frisk timian
200 g lettsaltet bacon
3 ss tomatpure
1 nett sjalottløk
2 gulrøtter
2 persillerot
salt og pepper
melange/smør/olje
3 cl konjakk
hønsekraft/(buljong) – 1 gulrot, 1 løk, timian, persille, salt og pepper
Slik gjør dere:
Vask kyllingen inni. Del opp kyllingene i porsjonstykker, og ha kyllingene i en stor arbeidsbolle, hell over rødvin, finhakket hvitløk, timian og laurbær. La dette stå natten over i kjøleskap.
Kok kraft på kyllingskroget. Ha oppi en kjele, dekk med vann, ha i en løk, en gulrot, timian, salt og pepper, persille, kok opp, skum av og la trekke i to timer.
Ta kyllingbitene opp av marinaden, tørk av med kjøkkenpapir. Stek bacon i små terninger, brun sjalottløken i stekepanna med olje/melange, brun kyllingbitene, ha alt over i en stor gryte. Når du steker de siste bitene med kylling, ha over 3 cl konjakk og ta stekepanna vekk fra komfyren og tenn på, så kjøttet blir flambert.
Hakk rotgrønnsakene i staver og ha over i gryta, ha resten av rødvinsmarinaden over i gryta. Hell over hønsekraft til det dekker over kyllingen. Ha i tomatpuré, og la det småkoke i 40 minutter. Smak til med salt og pepper, og pynt med frisk timian. Server med råstekte poteter, brød, eller ris.
Og så har dere et hyggelig selskap!
Vel bekomme!