Dette trenger dere:
1 slagside av lam
1 1/2 kg lammekjøtt/spekk
3 ts salt
1/8 ta salpeter
1 ts sukker
1 ts pepper
1 ts ingefær
1 ss finhakket sjalottløk
Saltlake:
2 1 vann
400 g salt
40 g sukker
10 g salpeter
Slik gjør dere:
Kok opp saltlaken og avkjøl denne
Fyll sider med kjøtt, krydder (bland salt, pepper, ingefær og salpeter og krydre lammesidene og innimellom lagene av kjøtt/spekk) og løk og sy sammen med bomullstråd, slik at rullen blir helt tett.
Legg rullene i en stor boks med saltlaken og la de ligge under lokk i 10-12 dager.
Trekk rullene i en stor kjele med vann, slik at det syder lett i ca. 1 time og 45 minutter (kommer litt an på størrelsen).
Ha rullene i pressa. La stå et døgn og press litt mer underveis i løpet av tiden. Ikke press for mye i starten, da kan rullene sprekke.
Tas ut av pressa og deles i passe biter til å gi bort, eller vakuumpakk så de holder seg lenge.
La julelukta spre seg i heimen og nyt hjemmelaget pålegg hele julen. Dette er kjærestekokkens livrett – alt av lammekjøtt elsker han, så han ble rimelig fornøyd med resultatet.
God jul!
19/12/2016
Lammerull
Elisabeth lammekjøtt Kortreist mat 0 Comments
Dette trenger dere:
1 slagside av lam
1 1/2 kg lammekjøtt/spekk
3 ts salt
1/8 ta salpeter
1 ts sukker
1 ts pepper
1 ts ingefær
1 ss finhakket sjalottløk
Saltlake:
2 1 vann
400 g salt
40 g sukker
10 g salpeter
Slik gjør dere:
Kok opp saltlaken og avkjøl denne
Fyll sider med kjøtt, krydder (bland salt, pepper, ingefær og salpeter og krydre lammesidene og innimellom lagene av kjøtt/spekk) og løk og sy sammen med bomullstråd, slik at rullen blir helt tett.
Legg rullene i en stor boks med saltlaken og la de ligge under lokk i 10-12 dager.
Trekk rullene i en stor kjele med vann, slik at det syder lett i ca. 1 time og 45 minutter (kommer litt an på størrelsen).
Ha rullene i pressa. La stå et døgn og press litt mer underveis i løpet av tiden. Ikke press for mye i starten, da kan rullene sprekke.
Tas ut av pressa og deles i passe biter til å gi bort, eller vakuumpakk så de holder seg lenge.
La julelukta spre seg i heimen og nyt hjemmelaget pålegg hele julen. Dette er kjærestekokkens livrett – alt av lammekjøtt elsker han, så han ble rimelig fornøyd med resultatet.
God jul!