Desserter hører med til jul, og vi har alle våre tradisjoner. Vi prøvde noe nytt, da vi hadde venner på pinnekjøtt og resultatet bla slett ikke verst. Ganske enkelt er det å lage også. Passer utmerket til en deilig avslutning på litt tung julemat nå i julehøytiden. Og den er en ypperlig avslutning til nyttår.

15577446_1179265932109689_1513446523_n

Dette trenger dere:

    • 412 stk gelatinplater
    • 1 stk vaniljestang
    • 712 dl kremfløte
    • 112 dl sukker

    Appelsinsaus:

    • saft av 3 stk appelsin (ca.2.5 dl)
    • 1 ts potetmel
    • ca. 112 ts sukker
    • evt. litt appelsin-likør

15577723_1179265692109713_1597887483_n 15591823_1179265612109721_714274499_n

Slik gjør dere:

1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.

2. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten spiss kniv.

3. Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele. Trekk kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Klem ut vannet av gelatinen og rør de bløtlagte gelatinplatene inn i den varme blandingen. Hell blandingen i små porsjonsformer eller glass. Avkjøl og sett kaldt i minst 3 timer før servering.

4. Klem saften av appelsin i en liten kjele, kok opp sammen med potetmel til sausen tykner. Smak til med sukker. Avkjøl appelsinsausen og hell den over i porsjonsformene med panna cotta rett før servering. Pynt gjerne med noen appelsinfileter/klementinbåter, stjerneanis og noen lekre konfektbiter – så kan gjestene nyte en dessert med mange gode smaker.

15592127_1179265722109710_1231797919_n 15592212_1179265582109724_1137556333_n 15609185_1179265598776389_1613436800_o 15644596_1179265522109730_2056224571_n 15644966_1179265655443050_513058069_n 15645049_1178561095513506_2049077660_n 15645407_1179265622109720_881393937_n

Enjoy!