Desserter hører med til jul, og vi har alle våre tradisjoner. Vi prøvde noe nytt, da vi hadde venner på pinnekjøtt og resultatet bla slett ikke verst. Ganske enkelt er det å lage også. Passer utmerket til en deilig avslutning på litt tung julemat nå i julehøytiden. Og den er en ypperlig avslutning til nyttår.
Dette trenger dere:
Slik gjør dere:
1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
2. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten spiss kniv.
3. Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele. Trekk kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Klem ut vannet av gelatinen og rør de bløtlagte gelatinplatene inn i den varme blandingen. Hell blandingen i små porsjonsformer eller glass. Avkjøl og sett kaldt i minst 3 timer før servering.
4. Klem saften av appelsin i en liten kjele, kok opp sammen med potetmel til sausen tykner. Smak til med sukker. Avkjøl appelsinsausen og hell den over i porsjonsformene med panna cotta rett før servering. Pynt gjerne med noen appelsinfileter/klementinbåter, stjerneanis og noen lekre konfektbiter – så kan gjestene nyte en dessert med mange gode smaker.
28/12/2016
Pannacotta med appelsinsaus
Elisabeth dessert Dessert 0 Comments
Desserter hører med til jul, og vi har alle våre tradisjoner. Vi prøvde noe nytt, da vi hadde venner på pinnekjøtt og resultatet bla slett ikke verst. Ganske enkelt er det å lage også. Passer utmerket til en deilig avslutning på litt tung julemat nå i julehøytiden. Og den er en ypperlig avslutning til nyttår.
Dette trenger dere:
Slik gjør dere:
1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
2. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten spiss kniv.
3. Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele. Trekk kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Klem ut vannet av gelatinen og rør de bløtlagte gelatinplatene inn i den varme blandingen. Hell blandingen i små porsjonsformer eller glass. Avkjøl og sett kaldt i minst 3 timer før servering.
4. Klem saften av appelsin i en liten kjele, kok opp sammen med potetmel til sausen tykner. Smak til med sukker. Avkjøl appelsinsausen og hell den over i porsjonsformene med panna cotta rett før servering. Pynt gjerne med noen appelsinfileter/klementinbåter, stjerneanis og noen lekre konfektbiter – så kan gjestene nyte en dessert med mange gode smaker.
Enjoy!