Helstekt kylling på en seng av grønnsaker, er alltid godt. OG det finnes så mange gode varianter i butikkene nå. I denne oppskriften valgte vi en ferdig marinert kylling, med franske urter – det ble en vellykket variant. Når kyllingen stekes på lav varme – gjerne under lokk deler av steketiden – blir den utrolig saftig. Og med deilige grønnsaker til, blir det masse gode smaker i gryta. Fjern lokket den siste tiden, slik at den får en gyllen farge og stekt skinn. Dette er mat som smaker både til fest og hverdags.

Dette trenger dere:

1 hel marinert fersk kylling med salvie og estragon

pastinakk

persillerot

1/2 sellerirot

1/2 løk

1/2 purre

2 gulrøtter

1/4 kålrot

1/2 eple i terninger

en kvast frisk timian

5 fedd hvitløk

1 dl hvitvin

salt og pepper

16395817_1220608811308734_892653678_n

Slik gjør dere: 

Hakk grønnsakene i staver/biter og ha i en ildfast form

Ha over timian, epler og hvitløk i biter og hvitvin

Legg oppå kyllingen – gni inn med biter av hvitløk, salt og pepper

Stek på 180 grader i 90 minutter uten lokk, i ca. 2 timer med lokk

Fjern lokket 30 minutter før den er ferdig, slik at den får en gyllen stekeskorpe

La kyllingen hvile i 10-15 minutter før den skjæres i.

16344010_1220608557975426_995699831_n

Poteter i form: 

6 morenepoteter

4 cherrytomater

1 rødløk

tørket timian, salt og pepper

2 ss olje

Del poteter og tomater i båter, løk i skiver og ha i en ildfast form med olje.

Dryss over løk, timian og krydder og stek på 200 grader i 30-40 minutter.

16343819_1220608654642083_2025344709_n

Foto: Svein Raste

Vel bekomme!