Helstekt kylling på en seng av grønnsaker, er alltid godt. OG det finnes så mange gode varianter i butikkene nå. I denne oppskriften valgte vi en ferdig marinert kylling, med franske urter – det ble en vellykket variant. Når kyllingen stekes på lav varme – gjerne under lokk deler av steketiden – blir den utrolig saftig. Og med deilige grønnsaker til, blir det masse gode smaker i gryta. Fjern lokket den siste tiden, slik at den får en gyllen farge og stekt skinn. Dette er mat som smaker både til fest og hverdags.
Dette trenger dere:
1 hel marinert fersk kylling med salvie og estragon
pastinakk
persillerot
1/2 sellerirot
1/2 løk
1/2 purre
2 gulrøtter
1/4 kålrot
1/2 eple i terninger
en kvast frisk timian
5 fedd hvitløk
1 dl hvitvin
salt og pepper
Slik gjør dere:
Hakk grønnsakene i staver/biter og ha i en ildfast form
Ha over timian, epler og hvitløk i biter og hvitvin
Legg oppå kyllingen – gni inn med biter av hvitløk, salt og pepper
Stek på 180 grader i 90 minutter uten lokk, i ca. 2 timer med lokk
Fjern lokket 30 minutter før den er ferdig, slik at den får en gyllen stekeskorpe
La kyllingen hvile i 10-15 minutter før den skjæres i.
Poteter i form:
6 morenepoteter
4 cherrytomater
1 rødløk
tørket timian, salt og pepper
2 ss olje
Del poteter og tomater i båter, løk i skiver og ha i en ildfast form med olje.
Dryss over løk, timian og krydder og stek på 200 grader i 30-40 minutter.
Foto: Svein Raste
Vel bekomme!
29/01/2017
Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker, urter og hvitløk
Elisabeth kylling, poteter hovedrett 0 Comments
Helstekt kylling på en seng av grønnsaker, er alltid godt. OG det finnes så mange gode varianter i butikkene nå. I denne oppskriften valgte vi en ferdig marinert kylling, med franske urter – det ble en vellykket variant. Når kyllingen stekes på lav varme – gjerne under lokk deler av steketiden – blir den utrolig saftig. Og med deilige grønnsaker til, blir det masse gode smaker i gryta. Fjern lokket den siste tiden, slik at den får en gyllen farge og stekt skinn. Dette er mat som smaker både til fest og hverdags.
Dette trenger dere:
1 hel marinert fersk kylling med salvie og estragon
pastinakk
persillerot
1/2 sellerirot
1/2 løk
1/2 purre
2 gulrøtter
1/4 kålrot
1/2 eple i terninger
en kvast frisk timian
5 fedd hvitløk
1 dl hvitvin
salt og pepper
Slik gjør dere:
Hakk grønnsakene i staver/biter og ha i en ildfast form
Ha over timian, epler og hvitløk i biter og hvitvin
Legg oppå kyllingen – gni inn med biter av hvitløk, salt og pepper
Stek på 180 grader i 90 minutter uten lokk, i ca. 2 timer med lokk
Fjern lokket 30 minutter før den er ferdig, slik at den får en gyllen stekeskorpe
La kyllingen hvile i 10-15 minutter før den skjæres i.
Poteter i form:
6 morenepoteter
4 cherrytomater
1 rødløk
tørket timian, salt og pepper
2 ss olje
Del poteter og tomater i båter, løk i skiver og ha i en ildfast form med olje.
Dryss over løk, timian og krydder og stek på 200 grader i 30-40 minutter.
Foto: Svein Raste
Vel bekomme!