En lekker forrett kan gjøre en stor forskjell på et måltid, enten måltidet er bare for to eller flere. Reinsdyrkjøtt er en delikatesse som vi nordmenn er så heldige å ha i landet vårt. Dette magre kjøttet smaker av vidde og natur, og kan fint spises rått. Det er smakfullt og mørt, og når det er rått, smaker det mildere enn stekt. Så når kjærestekokken legger opp det lekre kjøttet med tilbehør og gjør seg omhu for min skyld, da kjenner jeg at det bruser litt ekstra i blodet, og jeg sender ham et varmt, lekende smil. Nytelse fører til mer nytelse – nyt – mørhet, sødme, et hint av bitterhet, varm pepper… resten overlates til fantasien.

16358866_1220576647978617_222618556_n

Dette trenger dere:

Renskåret reinsdyrkjøtt av ytre/indrefilet

extra virgin oliven olje

ruccola

rosepepper

pinjekjerner

bjørnebær

frisk timian

salt og pepper

16359018_1220609961308619_200581894_n

Slik gjør dere:

Skjær tynne skriver av reinsdyrfileten – skjær gjerne fileten når den er frossen, og legg skivene i fryseren til de skal brukes – de tiner fort når de legges opp på tallerkenen.

dander kjøttet pent på en stor tallerken

rist pinjekjerner i tør stekepanna

pynt med ruccola, rosepepper, timian og bjørnebær

ha over grovkværnet salt-og pepper og olivenolje

Vintips:

16343702_1220609821308633_539705837_n

Cavallotto Langhe Nebbiolo 2014

Fint utviklet, preg av tørket frukt, krydder, røde bær, god friskhet og lang ettersmak.

16402186_1220609537975328_1999119322_n

16358392_1220609097975372_768857580_n

Foto: Svein Raste

Vel bekomme!

16358483_1220646371304978_348242624_n