En lammerygg er toppen av gourmet-mat. Dette er fantastisk godt til påske, men også ellers når lam er på menyen. Men hvordan gjør man det, for å lage den lekre «rullen» med lammekjøtt? Her kommer en forklaring på hvordan du skal behandle kjøttet, for å få laget en «rullade.» Lyst til å virkelig glimre på kjøkkenet overfor kjæresten og vanner? Lag en helstekt lammerygg og få alles beundring…

Dette trenger dere:

en lammerygg med bein

1 sjalottløk

1 fedd hvitløk

persille, timian, rosmarin

Slik gjør dere:

17918295_1298294053540209_2039604598_n

Skjær ut indrefiletene. Skjær så ut et helt stykke av ytrefileten med skinn og det hele, slik at beinet er løsnet fra ryggen (se bildet). Fyll så rullen med finhakket sjalottløk/rødløk, hvitløk, og urter, og legg indrefiletene tilbake i kjøttet.

17965803_1298293816873566_986855289_n

17965413_1298293730206908_1949953757_n

Rull det sammen og bind kjøttstykket sammen med hyssing.

17974935_1298293610206920_1822699339_n

Brun kjøttstykket lett i stekepanna. Krydre utsiden med timian og hvitløk, og stek i en ildfast form på 180 grader i cirka 30-40 min til kjernetemperaturen viser 58-60 grader. La hvile i min. 15. min før kjøttet skjæres i fine skiver.

17965061_1297451166957831_1234498652_n

17965273_1297450586957889_771012246_n

Server med tilbehør etter ønske

17918719_1297450870291194_2090889261_n

Nyt med en god rødvin

17974053_1297451470291134_392902207_n

Foto: Svein Raste