En deilig salat kan være en herlig lunsjrett, eller en lett middag. Kyllingsalat høres kanskje kjedelig ut, men hvis dere bytter ut tørr, grillet kylling med et saftig kyllingbryst fra en gårdskylling med skinn, så får dere en herlig rett. Grønnsaker er sunt for oss, og på denne måten får vi i oss en stor porsjon grønt også. For å gjøre salaten litt mer mettende, kan litt pasta eller ris være et fint tilbehør, eller brød, nudler, kikkerter om dere vil.
Dette trenger dere (2 personer):
2 kyllingbryst m/skinn (Lovise/Stange)
Pastaskruer/ris/nudler
En crispisalat
1/2 smakspaprika
1 boks ananas
1/2 agurk
1 vårløk
Små perle/cherrytomater gjerne i forskjellig fager
grønne oliven
Slik gjør dere:
Stek kyllingbryst i olje, slik at kjøttet får en fin stekeskorpe og skinnet blir gyllent og crispy. Sett stekeovnen på 200 grader, og stek kyllingbrystene i en ildfast form i ca. 20 minutter.
Kok paste/ris eller nudler.
Del salat og grønnsaker og pynt en stor tallerken med salaten underst og grønnsaker fint dandert. Ha over paste/nudler eller ris.
La kyllingen hvile min. 5 minutter, før den skjæres i fine skiver og legges på toppen av salaten.
Server med f.eks. Foccaciabrød og balsamico dressing til og en god Italiensk rødvin.
Vel bekomme!
11/02/2019
Kyllingsalat med helstekt kyllingbryst
Elisabeth kylling, salat hovedrett 0 Comments
En deilig salat kan være en herlig lunsjrett, eller en lett middag. Kyllingsalat høres kanskje kjedelig ut, men hvis dere bytter ut tørr, grillet kylling med et saftig kyllingbryst fra en gårdskylling med skinn, så får dere en herlig rett. Grønnsaker er sunt for oss, og på denne måten får vi i oss en stor porsjon grønt også. For å gjøre salaten litt mer mettende, kan litt pasta eller ris være et fint tilbehør, eller brød, nudler, kikkerter om dere vil.
Dette trenger dere (2 personer):
2 kyllingbryst m/skinn (Lovise/Stange)
Pastaskruer/ris/nudler
En crispisalat
1/2 smakspaprika
1 boks ananas
1/2 agurk
1 vårløk
Små perle/cherrytomater gjerne i forskjellig fager
grønne oliven
Slik gjør dere:
Stek kyllingbryst i olje, slik at kjøttet får en fin stekeskorpe og skinnet blir gyllent og crispy. Sett stekeovnen på 200 grader, og stek kyllingbrystene i en ildfast form i ca. 20 minutter.
Kok paste/ris eller nudler.
Del salat og grønnsaker og pynt en stor tallerken med salaten underst og grønnsaker fint dandert. Ha over paste/nudler eller ris.
La kyllingen hvile min. 5 minutter, før den skjæres i fine skiver og legges på toppen av salaten.
Server med f.eks. Foccaciabrød og balsamico dressing til og en god Italiensk rødvin.
Vel bekomme!