Lyst på noe litt ekstra godt til middag i dag? Her er en rett som garantert vil slå an. Pasta er alltid godt, og nå finnes det gode varianter for oss med glutenallergi, så det er ingen hindring! Sammen med rød fisk, scampi og litt fløte (bruk soya ved allergi), så blir dette et festmåltid i hverdagen! Kosemat for dere kjærestepar som vil lage noe godt denne torsdagen. Og enkelt er det også, så da er det bare å overraske din kjære med en god middag!

12.01.2016 - 1 (1)

Foto: Svein Raste

Dette trenger dere til 2 pers:
1 pose fersk Tagliatelle pasta/schär spagetti (glutenfri)
200 g fersk ørret eller laks i fine biter
1 stor sjalottløk
2 dl fløte/soyamatfløte (ved allergi)
litt sitronsaft
1/2 dl hvitvin
2 finhakket vårløk
litt Maldonsalt
litt hvitpepper
cherrytomater
Slik gjør dere:
Saus:
  1. fres finhakket løk i en kjele, tilsett vin. kok litt inn før fløten tilsettes.
  2. kok sausen i 5-6 min til den tykner litt, ha i fisken i biter og vårløken, småkok i 2-3 min til fisken er ferdig.smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.

Pasta:

  1. kok pasta som anvist på pakken, tøm av vannet i en dørslag.
  2. legg pastaen i en dyp bolle og hell over fløtesausen med laksen.
  3. pynt med litt små tomater.

Scampi:

  1. Rens scampiene hvis de er rå/frosne
  2. ha olje i stekepanna og fres scampiene i noen får minutter på hver side. Krydre med salt og pepper, og evt. litt chilipulver
  3. Ha scampiene over retten som garnityr

Vel bekomme!!! Nyyyyyt…..maten og hverandre <3

06.01.2016 - 1 (5)

Foto: Svein Raste

Vanskelighetsgrad: lett-middels

Tid: ca. 30 minutter