Kjærestekokken og koldjomfrua hans liker å stelle i stand til en skikkelig vennefest innimellom. Og nå som det var Sankthans, fikk vi til å samle våre nærmeste venner til en koselig kveld. Og da hører selvfølgelig god mat til, og godt drikke. Som dere sikkert har skjønt nå så elsker vi sjømat, men en fisk-og skallyrsuppe, hadde vi ikke på menyen fra før, så dermed ble vi inspirert. Vi tok utgangspunkt i en oppskrift, men som alltid så finner vi vår egen vri, med ingredienser som kokken min vet fungerer godt sammen. Det ble helt magisk godt – vi lover!

25.06.2016 - 1 (8)

Dette trenger dere (4 personer):

2 sjalottløk

3 fedd hvitløk

1 fennikel

1-2 paprika

2 gulrøtter

1ss tomatpure

1/4 ts cayennepepper

1-2 dl noilly prat – tørr vermut

2 dl hvitvin tørr

3 dl matfølte/soyamatfløte

ca. 7 dl fiskekraft (buljong)

1 nett blåskjell

3 dl blåskjellkraft

500 g laks

kruspersille, 2 fedd hvitløk og 1/2 chili (til damping av blåskjell + 1 dl hvitvin)

100 g pillede reker

frisk dill

1 sitron

25.06.2016 - 1 (10)

Slik gjør dere:

  • hakk løk og hvitløk og surr i olje og smør/melange
  • tilsett noilly prat og hvitvin og la det surre med noen minutter
  • tilsett fiskebuljong + vann og la dette koke inn, sammen med tomatpure og cayennepepper
  • dette kan stå og småkok lenge
  • strimle grønnsaker; paprika og fennikel i fine strimler, gulrøtter i tynne staver
  • ha alt over i gryta og la det koke til grønnsakene er møre.
  • del rå laks i fine biter og mariner i dill, hvit pepper og sitron ca. 1/2 time
  • pill reker så de er klare til garnering
  • damp blåskjell i egen gryte (som forklart på bloggen under hvitvinsdampede blåskjell med chili og hvitløk)
  • ha litt av kraften fra blåskjellene over i suppa, og jevn med fløten
  • ha i fisken og la laksen trekke i 5-7 minutter.
  • server i dype tallerkener, pynt med reker og blåskjell og en dillkvast
  • server med varme rundstykker og smør

25.06.2016 - 1 (16)

Vintips:

Hvitvin: Petit chablis Val de Mercy Grands Vins 2015

Rosévin: Domaine Montrose Bernard et Olivier Costc 2015

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: cirka 1-2 timer

Vel bekomme!!!

God sommer alle sammen! Jordbærdesserten kommer på bloggen senere!