Nå som det er sensommer, bugner det av bær i skog og mark. En lørdag tok vi en tur i skogen, og fant masse deilige friske bringebær. Det hadde regnet litt, og bærene var duggfriske. Det å gå en slik tur med sin kjære, er koselig. Vi blir veldig tilstede her og nå, når vi sanker mat på denne måten. Og praten går ledig oss imellom, så det er en fin måte å skape kontakt og nærhet på. Også blir jo resultatet til nytelse for begge til slutt, når desserten er ferdig og kan spises. Og etter det, er det aldri godt å vite hva som skjer.
Dette trenger dere:
6 eggeplommer
6 ss sukker
2-3 ss likør (Cointreau f.eks.)
2 ts vaniljesukker
500 g bringebær og blåbær (evt. andre)
Slik gjør dere:
- Ha bær i en ildfast form/paiform
- Skill ut eggeplommer og ha i en arbeidsbolle
- Ha i sukker, vaniljesukker, likør
- Pisk i vannbad (varmt 80-90 grader)
- Pisk til det blir luftig og fint
- Sett ovnen på 250 grader, demp ned til 200 etter noen minutter
- Bruk gjerne litt grill på slutten – men obs! følg med – oveflaten skal bare bli svakt brun
- ca. 12-15 minutter steking
Serveres lunken til dessert etter et godt måltid.
Vanskelighetsgrad: middels
Tid: 30 minutter
Foto: Svein Raste
Her er en filmsnutt – hvor kjærestekokken viser hvordan man går fram
14/08/2016
Gratinerte bær med sabayonne
Elisabeth blåbær, dessert Dessert 0 Comments
Nå som det er sensommer, bugner det av bær i skog og mark. En lørdag tok vi en tur i skogen, og fant masse deilige friske bringebær. Det hadde regnet litt, og bærene var duggfriske. Det å gå en slik tur med sin kjære, er koselig. Vi blir veldig tilstede her og nå, når vi sanker mat på denne måten. Og praten går ledig oss imellom, så det er en fin måte å skape kontakt og nærhet på. Også blir jo resultatet til nytelse for begge til slutt, når desserten er ferdig og kan spises. Og etter det, er det aldri godt å vite hva som skjer.
Dette trenger dere:
6 eggeplommer
6 ss sukker
2-3 ss likør (Cointreau f.eks.)
2 ts vaniljesukker
500 g bringebær og blåbær (evt. andre)
Slik gjør dere:
Serveres lunken til dessert etter et godt måltid.
Vanskelighetsgrad: middels
Tid: 30 minutter
Foto: Svein Raste
Her er en filmsnutt – hvor kjærestekokken viser hvordan man går fram