Vi var på tyttebærtur for noen uker siden. Og siden tyttebæra har utrolig lang holdbarhet, stod de renset i tette bokser nest 2 uker i kjøleskapet før vi kokte syltetøy. I oppskriften eksperimenterte vi med kanel, vanilje og epler, for å gjøre smaken rundere. Mmmm, det smakte himmelsk.
Foto: Svein Raste
Dette trenger du:
1 kg renset tyttebær
1 kanelstang
300 g sukker
1 ts vaniljepulver (økologisk)
1 eple uten skall i biter
Slik gjør du:
Kok bæra med kanel, halvparten av sukkeret, eple og vanilje i cirka 5 minutter så det fosskoker. Rør så i resten av sukkeret og avkjøl. Ha over på rene, tette glass og sett kaldt.
Smaker herlig til all slags kjøtt og vilt.
Vel bekomme!!!
Foto: Svein Raste
Nyt høsten fine farger, klare luft og husk å gå ut i naturen sammen og høst av dens skatter…
24/09/2016
Tyttebær med eple, kanel og vanilje
Elisabeth blåbær, tilbehør Tilbehør, Ut på tur 0 Comments
Vi var på tyttebærtur for noen uker siden. Og siden tyttebæra har utrolig lang holdbarhet, stod de renset i tette bokser nest 2 uker i kjøleskapet før vi kokte syltetøy. I oppskriften eksperimenterte vi med kanel, vanilje og epler, for å gjøre smaken rundere. Mmmm, det smakte himmelsk.
Foto: Svein Raste
Dette trenger du:
1 kg renset tyttebær
1 kanelstang
300 g sukker
1 ts vaniljepulver (økologisk)
1 eple uten skall i biter
Slik gjør du:
Kok bæra med kanel, halvparten av sukkeret, eple og vanilje i cirka 5 minutter så det fosskoker. Rør så i resten av sukkeret og avkjøl. Ha over på rene, tette glass og sett kaldt.
Smaker herlig til all slags kjøtt og vilt.
Vel bekomme!!!
Foto: Svein Raste
Nyt høsten fine farger, klare luft og husk å gå ut i naturen sammen og høst av dens skatter…