Eplekake hører høsten til. Og eplekake finnes i utallige varianter. Denne smakte godt med mandler og rosiner. Og med litt ekte bourbon vaniljepulver og kanel, får man en nydelig, rund og fin smak, kombinert med smak av lett syrlige epler. Kjærestekokken han var fornøyd, etter flere timers jobb med å skru sammen et skap fra IKEA – da var det hyggelig å overraske han med kake – for som han sier – litt sukker får han opp å gå igjen, når han er sliten…
sugar in the morning,,, sugar in the evening…
Dette trenger dere:
2 egg
1 1/2 dl sukker
4 skrelte epler i terninger
1/2 dl hakkede mandler
1-2 dl rosiner
100 g smeltet margarin (blå melange uten v/allergi)
1 1/2 dl lettmelk/rismelk
4 dl hvetemel/glutenfritt mel til søt bakst
1 1/2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker eller vaniljepulver (bourbon vanilje)
Slik gjør dere:
- Pisk egge og sukker til eggedosis sammen med vanilje
- Tilsett eplebiter, nøtter, rosiner, margarin og melk
- Sikt inn mel, bakepulver og kanel og rør det tørre forsiktig inn med en slikkepott
- Stek kaken i en smurt rund form på 175 grader midt i ovnen i ca. 1 time
- Server lunken med is eller krem til
Foto: Svein Raste
08/10/2016
Eplekake med rosiner og mandler
Elisabeth bakst, epler Bakst 0 Comments
Eplekake hører høsten til. Og eplekake finnes i utallige varianter. Denne smakte godt med mandler og rosiner. Og med litt ekte bourbon vaniljepulver og kanel, får man en nydelig, rund og fin smak, kombinert med smak av lett syrlige epler. Kjærestekokken han var fornøyd, etter flere timers jobb med å skru sammen et skap fra IKEA – da var det hyggelig å overraske han med kake – for som han sier – litt sukker får han opp å gå igjen, når han er sliten…
sugar in the morning,,, sugar in the evening…
Dette trenger dere:
2 egg
1 1/2 dl sukker
4 skrelte epler i terninger
1/2 dl hakkede mandler
1-2 dl rosiner
100 g smeltet margarin (blå melange uten v/allergi)
1 1/2 dl lettmelk/rismelk
4 dl hvetemel/glutenfritt mel til søt bakst
1 1/2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker eller vaniljepulver (bourbon vanilje)
Slik gjør dere:
Foto: Svein Raste