15424690_1168631923173090_1494789815_n

Dette trenger dere:

1 slagside av lam

1 1/2 kg lammekjøtt/spekk

3 ts salt

1/8 ta salpeter

1 ts sukker

1 ts pepper

1 ts ingefær

1 ss finhakket sjalottløk

15401364_1168548019848147_1028054296_n

Saltlake: 

2 1 vann

400 g salt

40 g sukker

10 g salpeter

15401443_1168595379843411_697760177_n

Slik gjør dere:

Kok opp saltlaken og avkjøl denne

Fyll sider med kjøtt, krydder (bland salt, pepper, ingefær og salpeter og krydre lammesidene og innimellom lagene av kjøtt/spekk) og løk og sy sammen med bomullstråd, slik at rullen blir helt tett.

Legg rullene i en stor boks med saltlaken og la de ligge under lokk i 10-12 dager.

Trekk rullene i en stor kjele med vann, slik at det syder lett i ca. 1 time og 45 minutter (kommer litt an på størrelsen).

Ha rullene i pressa. La stå et døgn og press litt mer underveis i løpet av tiden. Ikke press for mye i starten, da kan rullene sprekke.

Tas ut av pressa og deles i passe biter til å gi bort, eller vakuumpakk så de holder seg lenge.

La julelukta spre seg i heimen og nyt hjemmelaget pålegg hele julen. Dette er kjærestekokkens livrett – alt av lammekjøtt elsker han, så han ble rimelig fornøyd med resultatet.

15423562_1168547999848149_1859125096_n 15424517_1168547949848154_1940819525_n   15591929_1179270558775893_287971161_n-1 15645614_1179266812109601_1048142935_n 15666280_1180437171992565_1856809179_n

God jul!