Begge pudding-versjonene er laget på samme måte.
Ha en metall-brødform klar ved ovnen. Vær forberedt på veldig, veldig varmt sukker! Karamell blir utrolig varmt, så barn skal holde seg langt unna dette prosjektet!
- Forvarm ovnen til 120 grader.
- Hell sukker (til karamellen) i en tung kasserolle, bland inn sitronsaft.
- Smelt sakte på lav varme, ikke rør i blandingen!
- Når sukkeret er smeltet, skru opp varmen for å oppnå en fin karamellfarge. Formålet med sitronsaften er å unngå at det brenner seg for tidlig. Jo mørkere sukker, jo rikere smak. Det er opp til hver enkelt, men barna pleier å foretrekke er lysere pudding.
16/01/2017
Fløyelsmyk karamellpudding med og uten melkeprodukter
Elisabeth dessert Uncategorized 0 Comments
Karamell-pudding er en tradisjons-dessert i mange land. Visste du at den er nasjonal-dessert på Kanariøyene? Godt er det i hvert fall… Og selv har jeg ikke spist det på over 7 år, siden jeg kuttet ut melkeprodukter. Og jeg trodde ærlig talt ikke det gikk an å lage karamell-pudding av noe annet en melk og fløte. Men det var helt til jeg traff Kristin koker på en bokmesse og begynte å følge hennes blogg. Hun hadde delt en oppskrift uten melkeprodukter, og jeg prøvde meg fram og erstattet melken med rismelk og litt soyamatfløte som kan piskes. Så dermed ble det karamell-pudding til dessert på nyttårsaften 2016. Å god ble den virkelig og våre gjester kunne ikke smake forskjell. En dessert til alle årstider og anledning – lag den med eller uten melk/fløte – nydelig smaker det.
FOR DEN OPPRINNELIGE PUDDINGEN (MED MELK), TRENGER DU:
FOR MELKE-FRI PUDDING TRENGER DU:
SLIK GJØR DERE:
Begge pudding-versjonene er laget på samme måte.
Ha en metall-brødform klar ved ovnen. Vær forberedt på veldig, veldig varmt sukker! Karamell blir utrolig varmt, så barn skal holde seg langt unna dette prosjektet!
Nå kommer utfordringen;
Server avkjølt med krem til – vel bekomme!