En lekker forrett kan gjøre en stor forskjell på et måltid, enten måltidet er bare for to eller flere. Reinsdyrkjøtt er en delikatesse som vi nordmenn er så heldige å ha i landet vårt. Dette magre kjøttet smaker av vidde og natur, og kan fint spises rått. Det er smakfullt og mørt, og når det er rått, smaker det mildere enn stekt. Så når kjærestekokken legger opp det lekre kjøttet med tilbehør og gjør seg omhu for min skyld, da kjenner jeg at det bruser litt ekstra i blodet, og jeg sender ham et varmt, lekende smil. Nytelse fører til mer nytelse – nyt – mørhet, sødme, et hint av bitterhet, varm pepper… resten overlates til fantasien.
Dette trenger dere:
Renskåret reinsdyrkjøtt av ytre/indrefilet
extra virgin oliven olje
ruccola
rosepepper
pinjekjerner
bjørnebær
frisk timian
salt og pepper
Slik gjør dere:
Skjær tynne skriver av reinsdyrfileten – skjær gjerne fileten når den er frossen, og legg skivene i fryseren til de skal brukes – de tiner fort når de legges opp på tallerkenen.
dander kjøttet pent på en stor tallerken
rist pinjekjerner i tør stekepanna
pynt med ruccola, rosepepper, timian og bjørnebær
ha over grovkværnet salt-og pepper og olivenolje
Vintips:
Cavallotto Langhe Nebbiolo 2014
Fint utviklet, preg av tørket frukt, krydder, røde bær, god friskhet og lang ettersmak.
Foto: Svein Raste
Vel bekomme!
28/01/2017
Reinsdyr gazpacho
Elisabeth forrett, vilt forrett 0 Comments
En lekker forrett kan gjøre en stor forskjell på et måltid, enten måltidet er bare for to eller flere. Reinsdyrkjøtt er en delikatesse som vi nordmenn er så heldige å ha i landet vårt. Dette magre kjøttet smaker av vidde og natur, og kan fint spises rått. Det er smakfullt og mørt, og når det er rått, smaker det mildere enn stekt. Så når kjærestekokken legger opp det lekre kjøttet med tilbehør og gjør seg omhu for min skyld, da kjenner jeg at det bruser litt ekstra i blodet, og jeg sender ham et varmt, lekende smil. Nytelse fører til mer nytelse – nyt – mørhet, sødme, et hint av bitterhet, varm pepper… resten overlates til fantasien.
Dette trenger dere:
Renskåret reinsdyrkjøtt av ytre/indrefilet
extra virgin oliven olje
ruccola
rosepepper
pinjekjerner
bjørnebær
frisk timian
salt og pepper
Slik gjør dere:
Skjær tynne skriver av reinsdyrfileten – skjær gjerne fileten når den er frossen, og legg skivene i fryseren til de skal brukes – de tiner fort når de legges opp på tallerkenen.
dander kjøttet pent på en stor tallerken
rist pinjekjerner i tør stekepanna
pynt med ruccola, rosepepper, timian og bjørnebær
ha over grovkværnet salt-og pepper og olivenolje
Vintips:
Cavallotto Langhe Nebbiolo 2014
Fint utviklet, preg av tørket frukt, krydder, røde bær, god friskhet og lang ettersmak.
Foto: Svein Raste
Vel bekomme!