En lammerygg er toppen av gourmet-mat. Dette er fantastisk godt til påske, men også ellers når lam er på menyen. Men hvordan gjør man det, for å lage den lekre «rullen» med lammekjøtt? Her kommer en forklaring på hvordan du skal behandle kjøttet, for å få laget en «rullade.» Lyst til å virkelig glimre på kjøkkenet overfor kjæresten og vanner? Lag en helstekt lammerygg og få alles beundring…
Dette trenger dere:
en lammerygg med bein
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
persille, timian, rosmarin
Slik gjør dere:
Skjær ut indrefiletene. Skjær så ut et helt stykke av ytrefileten med skinn og det hele, slik at beinet er løsnet fra ryggen (se bildet). Fyll så rullen med finhakket sjalottløk/rødløk, hvitløk, og urter, og legg indrefiletene tilbake i kjøttet.
Rull det sammen og bind kjøttstykket sammen med hyssing.
Brun kjøttstykket lett i stekepanna. Krydre utsiden med timian og hvitløk, og stek i en ildfast form på 180 grader i cirka 30-40 min til kjernetemperaturen viser 58-60 grader. La hvile i min. 15. min før kjøttet skjæres i fine skiver.
Server med tilbehør etter ønske
Nyt med en god rødvin
Foto: Svein Raste
16/04/2017
Slik lager du lammerygg
Elisabeth lammekjøtt hovedrett, Oppskrifter 0 Comments
En lammerygg er toppen av gourmet-mat. Dette er fantastisk godt til påske, men også ellers når lam er på menyen. Men hvordan gjør man det, for å lage den lekre «rullen» med lammekjøtt? Her kommer en forklaring på hvordan du skal behandle kjøttet, for å få laget en «rullade.» Lyst til å virkelig glimre på kjøkkenet overfor kjæresten og vanner? Lag en helstekt lammerygg og få alles beundring…
Dette trenger dere:
en lammerygg med bein
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
persille, timian, rosmarin
Slik gjør dere:
Skjær ut indrefiletene. Skjær så ut et helt stykke av ytrefileten med skinn og det hele, slik at beinet er løsnet fra ryggen (se bildet). Fyll så rullen med finhakket sjalottløk/rødløk, hvitløk, og urter, og legg indrefiletene tilbake i kjøttet.
Rull det sammen og bind kjøttstykket sammen med hyssing.
Brun kjøttstykket lett i stekepanna. Krydre utsiden med timian og hvitløk, og stek i en ildfast form på 180 grader i cirka 30-40 min til kjernetemperaturen viser 58-60 grader. La hvile i min. 15. min før kjøttet skjæres i fine skiver.
Server med tilbehør etter ønske
Nyt med en god rødvin
Foto: Svein Raste