Plommer er høstmat. Det å ha muligheten til å stå under et plommetre med hengende, tunge greiner fulle av plommer over seg, er en opplevelse som tar meg tilbake til barndommen. Den gang da jeg og venninna mi klatret i plommmetreet hjemme i hagen hennes og spiste plommer til vi fikk vondt i magen…I år var Svein og jeg ute og plukket plommer,,,,ikke i Hardanger, men på en gård her i Lier. Trærne bugnet av frukt, og vi plukket en hel del. Og sånt blir det kaker og dessert av, for det nytter ikke å spise alt sammen, da blir magen ugrei…Så Svein kokkelerte i hop en dessert, som jo bare ser helt lekker ut. En ekte høst-dessert!
Dette trenger dere:
til 4 pers
12-14 plommer
4-5 ss sukker
3 ss margarin (melange blå uten melk ved allergi)
1 stk vaniljestang som deles
1 stk kanelstang
Foto: Svein Raste
Slik gjør dere:
Del plommene og fjern steinene. Smelt margarin i en stekepanne og tilsett sukker, legg i plommene
med snittflaten ned når sukkeret så vidt har smeltet til gyllen karamell.
Stek over middels høy varme, tilsett en skvett veske enten 2 ss vann, søt vin, brun rom, konjakk eller situs likør. Smak til ved å tilsette
vanilje-og kanelstang. La plommene kose seg i sausen til de blir myke og deilige.
Server med pisket krem eller is. Svein anbefaler valnøttis, mens jeg kan anbefale Tofu vanilje fra Tofuline.
Foto: Svein Raste
18/10/2015
Plommer og vaniljestang
Elisabeth dessert, plommer Dessert, Kortreist mat 0 Comments
Plommer er høstmat. Det å ha muligheten til å stå under et plommetre med hengende, tunge greiner fulle av plommer over seg, er en opplevelse som tar meg tilbake til barndommen. Den gang da jeg og venninna mi klatret i plommmetreet hjemme i hagen hennes og spiste plommer til vi fikk vondt i magen…I år var Svein og jeg ute og plukket plommer,,,,ikke i Hardanger, men på en gård her i Lier. Trærne bugnet av frukt, og vi plukket en hel del. Og sånt blir det kaker og dessert av, for det nytter ikke å spise alt sammen, da blir magen ugrei…Så Svein kokkelerte i hop en dessert, som jo bare ser helt lekker ut. En ekte høst-dessert!
Dette trenger dere:
til 4 pers
12-14 plommer
4-5 ss sukker
3 ss margarin (melange blå uten melk ved allergi)
1 stk vaniljestang som deles
1 stk kanelstang
Foto: Svein Raste
Slik gjør dere:
Del plommene og fjern steinene. Smelt margarin i en stekepanne og tilsett sukker, legg i plommene
med snittflaten ned når sukkeret så vidt har smeltet til gyllen karamell.
Stek over middels høy varme, tilsett en skvett veske enten 2 ss vann, søt vin, brun rom, konjakk eller situs likør. Smak til ved å tilsette
vanilje-og kanelstang. La plommene kose seg i sausen til de blir myke og deilige.
Server med pisket krem eller is. Svein anbefaler valnøttis, mens jeg kan anbefale Tofu vanilje fra Tofuline.
Foto: Svein Raste