Foto: Svein Raste

Et vaffelhjerte er vel et tegn på hengivelse og kjærlighet??? Man blir i hvert fall glad og tilfreds, når man ser disse nystekte kakene og får en plate på tallerkenen med yndlingstilbehøret. Enten det er nyrørt syltetøy og rømme, eller med en skive brunost, smør sukker, eller noe annet? Hva er deres favoritt-vaffel??? Kanskje med en kopp varm sjokolade til (se oppskrift på bloggen under desserter), te eller kaffe, mens barna sikkert velger brus eller saft. Svein er i hvert fall glad i vafler….han elsker det søte – inkludert meg – håper jeg…og han er ikke sen med å steke seg noen vafler, hvis han får lyst på noe godt. Vi deler oppskriften hans her, og også min oppskrift, på vafler når man har allergi for melk og gluten.

Mors beste vafler:

1 l hvetemel
1 ts malt kardemomme
2 ts vaniljesukker
2 dl sukker
3,5 dl melk
3,5 dl kefir eller annen surnet melk
3 egg
2 dl smeltet smør

Smelt smør. Bland alle igrendiensene i en bolle og rør til den blir jevn. La den stå og hvile i ca 20 min til melet får svelle. Stek vaflene i godt oppvarmet vaffeljern og avkjøl på rist.

12088015_899459463423672_7136263429861938356_n

Foto: Svein Raste

Allergi-vafler:

150 g melange (blå uten melk)

4 dl melk – soyamelk

300 g glutenfri melblanding – gjerne schär kakemix

6 ss sukker

1 ts kardemomme

1 ts vaniljesukker

4 egg

Smelt melange og i bland soyamelk. Ha i mel og sukker, kardemomme og vaniljesukker. Rør inn ett og ett egg, og bland godt. La røren hvile i ca. 30 minutter før vaflene stekes.

14_10_2015 - 1

Foto: Svein Raste

Husk å ha et åpent hjerte, slipp inn kjærlighet, og gi av deg selv så det monner, for et lukket hjerte blir ikke rørt…

01_10_2015 - 1

Foto: Svein Raste