Sjømat er kjærestemat – det er vårt motto. Og når kjæresten disker opp med en forrett som jeg elsker, men ikke har spist på lenge, fordi den vanligvis inneholder creme fraiche, da nyter jeg hver bit. Svein har blitt en super allergikokk, og brukte isteden majones og soyafløte i dressingen! mmmm,,,,,sier jeg bare……la dere forføre!
Dette trenger dere:
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
dill
håndpillede reker
krepsehaler
3 ss majones
soyafløte/creme fraiche
sitronsaft
pepper
Slik gjør dere:
Bland majones og soyafløte/creme fraiche. Ha i løk, hvitløk, finhakket dill, pepper, sitronsaft – smak til dressingen etter ønske. Ha i reker og kreps. Lag forretten gjerne noen timer på forhånd, slik at den får stå og godgjøre seg (evt. dagen i forveien). Serveres på toast. Skjær ut pene firkanter av loff/finbrød, og stek bitene i melange i stekepanna. Bruk glutenfritt brød ved allergi (f.eks Fria-brødet). Pynt tallerkenen med litt ruccula, tomater, kokt egg, dillkvaster og sitronskiver. Egget kan pyntes med rogn fra rekene. Dette er en himmelsk forrett, som slår an til fest og ikke minst i forkant av helgens kjæreste-måltid.
Foto: Svein Raste
20/11/2015
Skagensalat med reker og krepsehaler på toast
Elisabeth forrett, skalldyr forrett 0 Comments
Sjømat er kjærestemat – det er vårt motto. Og når kjæresten disker opp med en forrett som jeg elsker, men ikke har spist på lenge, fordi den vanligvis inneholder creme fraiche, da nyter jeg hver bit. Svein har blitt en super allergikokk, og brukte isteden majones og soyafløte i dressingen! mmmm,,,,,sier jeg bare……la dere forføre!
Dette trenger dere:
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
dill
håndpillede reker
krepsehaler
3 ss majones
soyafløte/creme fraiche
sitronsaft
pepper
Slik gjør dere:
Bland majones og soyafløte/creme fraiche. Ha i løk, hvitløk, finhakket dill, pepper, sitronsaft – smak til dressingen etter ønske. Ha i reker og kreps. Lag forretten gjerne noen timer på forhånd, slik at den får stå og godgjøre seg (evt. dagen i forveien). Serveres på toast. Skjær ut pene firkanter av loff/finbrød, og stek bitene i melange i stekepanna. Bruk glutenfritt brød ved allergi (f.eks Fria-brødet). Pynt tallerkenen med litt ruccula, tomater, kokt egg, dillkvaster og sitronskiver. Egget kan pyntes med rogn fra rekene. Dette er en himmelsk forrett, som slår an til fest og ikke minst i forkant av helgens kjæreste-måltid.
Foto: Svein Raste