En lørdagskveld, etter en hel dag med yoga, på kurs i Oslo, hadde kjæresten invitert meg på middag hjem til seg. Det var utrolig deilig å sette seg i bilen og kjøre i retning Drammen, og bli møtt av en mann som hadde brukt dagen til å lage en hyggelig kveld for oss to. Levende lys og roser på bordet, mat på komfyren som både luktet og så godt ut. Et glass hvitvin i hånden, et kyss fra han jeg er glad i. Da landet jeg etter en fin, men lang og krevende dag på yogaretreat. Og jeg kjente på takknemlighet, for å ha en i livet mitt som gir så mye av seg selv, ikke minst kjærlighet. Og dette dagen etter de fryktelige terrorangrepene i Paris. Det fikk meg til å bli bevisst hvor viktig det er å velge kjærligheten, å velge å gi og få kjærlighet, og å være et lys for andre. Spre det gode til mennesker som står en nær, for på denne måten spres kjærligheten utover med ringvirkning, og bare på den måten kan vi skape en motvekt til ondskapen, og fortrenge volden og terroren i verden. Begynn med dere selv, begynn med å åpne hjerte for kjærligheten som finnes der. Og fordriv ondskapen vekk. Begynn med å lage et godt måltid og del det med dine kjære. Mat skaper samhold, mat binder sammen – mat er kjærlighet.

Solbærsaus:

3 ss brunt sukker

1 dl solbærsaft

2 dl rødvin

1 dl portvin

1 liter andekraft/hønsekraft

maisenna

salt og pepper

en neve rosiner

14.11.2015 - 1

Foto: Svein Raste

Slik gjør dere:

Brun sukker i en kjele og tilsett solbær, rødvin, portvin og kraft. Kok ned til 4-5 dl saus. Tilsett rosiner og smak til med krydder. Sausen kan jevnes med maisenna hvis dere ønsker tykkere saus, men når sausen får redusere, blir den en fin sjysaus, så det er ikke nødvendig. Passer godt til villsvinkjøtt, rådyr, and og elg. Kjøtt og tilbehør er valgfritt. Vi serverte retten med villsvinkoteletter, bakt eple, bakte cherrytomater, rosenkål og ovnsbakte poteter. En nydelig saus som virkelig topper måltidet!!! Villsvinet ble kjøpt hos RåSmak i Asker, og er oppdrettet i Hallingby på Ringeriket.

villsvin+alene