Laks med scampi, har blitt en favoritt her hjemme. Selv minstejenta på ti, som lenge har vært kresen, og synes vi i kjærestemat lager «unormal» mat, som hun griner på nesa av, har begynt å like scampi! Hun spør faktisk etter scampi, siden hun for første gang smakte «gambas al ajillo» – reker i hvitløk, som er en tradisjonell Canarisk rett – på Lanzarote i sommer. Og laks inneholder omega-3 som vi alle trenger, inkludert vitamin-D og Selen, så da er det bare å svinge seg rundt i valsen og lage det barna ber om! Barn og gode matvaner, er et eget tema, men middag hver dag er et mål her i huset, laget med gode, sunne råvarer som smaker. Jeg tror barna har godt av å venne seg til å spise sunt og riktig, og håper de tar med seg noe av den «unormale» maten videre i livet. Det skal nevnes at eldstemann på snart sytten – elsker kjærestematen vår.
Dette trenger dere:
500 g laks – gjerne ferdige fileter
scampi – frosne, rå, kokte – valgfritt
4 fedd hvitløk
1/2 chili
chilipulver – søt type
1/2 fennikel
Findus wokgrønnskaer eller; babaymais, vannkastanjer, gulrot, brokkoli
salt og hvit pepper
olje
ris
Slik gjør dere:
Ha frosne grønnsaker i en ildfast form, eller ferske skåret opp i biter, sammen med fenikkel. La det steke i ca. ti minutter på 225 grader. Finhakk hvitløk og chili og ha over scampiene (rens og skrell hvis rå med skall) i en bolle sammen med ca. 3 ss olje og bland godt. Ha laksen over grønnsakene og la de bakes i ca. 15 minutter. Kok ris etter anvisning på pakken. Ha olje i en panne, bruk høy varme og stek scampiene sammen med hvitløk og chili i ca. 5 minutter. Krydre med salt, hvitpepper og chilipulver. Hell scampiene over laksen i formen og server med ris til og evt. litt soyasaus. Obs! bruk glutenfri soyasaus hvis du ikke tåle den vanlige med hvete. God middag!!!
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: ca. 30 minutter
15/12/2015
Ovnsbakt laks med scampi i chili og hvitløk
Elisabeth chili, fisk, scampi hovedrett 0 Comments
Laks med scampi, har blitt en favoritt her hjemme. Selv minstejenta på ti, som lenge har vært kresen, og synes vi i kjærestemat lager «unormal» mat, som hun griner på nesa av, har begynt å like scampi! Hun spør faktisk etter scampi, siden hun for første gang smakte «gambas al ajillo» – reker i hvitløk, som er en tradisjonell Canarisk rett – på Lanzarote i sommer. Og laks inneholder omega-3 som vi alle trenger, inkludert vitamin-D og Selen, så da er det bare å svinge seg rundt i valsen og lage det barna ber om! Barn og gode matvaner, er et eget tema, men middag hver dag er et mål her i huset, laget med gode, sunne råvarer som smaker. Jeg tror barna har godt av å venne seg til å spise sunt og riktig, og håper de tar med seg noe av den «unormale» maten videre i livet. Det skal nevnes at eldstemann på snart sytten – elsker kjærestematen vår.
Dette trenger dere:
500 g laks – gjerne ferdige fileter
scampi – frosne, rå, kokte – valgfritt
4 fedd hvitløk
1/2 chili
chilipulver – søt type
1/2 fennikel
Findus wokgrønnskaer eller; babaymais, vannkastanjer, gulrot, brokkoli
salt og hvit pepper
olje
ris
Slik gjør dere:
Ha frosne grønnsaker i en ildfast form, eller ferske skåret opp i biter, sammen med fenikkel. La det steke i ca. ti minutter på 225 grader. Finhakk hvitløk og chili og ha over scampiene (rens og skrell hvis rå med skall) i en bolle sammen med ca. 3 ss olje og bland godt. Ha laksen over grønnsakene og la de bakes i ca. 15 minutter. Kok ris etter anvisning på pakken. Ha olje i en panne, bruk høy varme og stek scampiene sammen med hvitløk og chili i ca. 5 minutter. Krydre med salt, hvitpepper og chilipulver. Hell scampiene over laksen i formen og server med ris til og evt. litt soyasaus. Obs! bruk glutenfri soyasaus hvis du ikke tåle den vanlige med hvete. God middag!!!
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: ca. 30 minutter