08.12.2015 - 1

Laks med scampi, har blitt en favoritt her hjemme. Selv minstejenta på ti, som lenge har vært kresen, og synes vi i kjærestemat lager «unormal» mat, som hun griner på nesa av, har begynt å like scampi! Hun spør faktisk etter scampi, siden hun for første gang smakte «gambas al ajillo» – reker i hvitløk, som er en tradisjonell Canarisk rett – på Lanzarote i sommer. Og laks inneholder omega-3 som vi alle trenger, inkludert vitamin-D og Selen, så da er det bare å svinge seg rundt i valsen og lage det barna ber om! Barn og gode matvaner, er et eget tema, men middag hver dag er et mål her i huset, laget med gode, sunne råvarer som smaker. Jeg tror barna har godt av å venne seg til å spise sunt og riktig, og håper de tar med seg noe av den «unormale» maten videre i livet. Det skal nevnes at eldstemann på snart sytten – elsker kjærestematen vår.

Dette trenger dere:

500 g laks – gjerne ferdige fileter

scampi – frosne, rå, kokte – valgfritt

4 fedd hvitløk

1/2 chili

chilipulver – søt type

1/2 fennikel

Findus wokgrønnskaer eller; babaymais, vannkastanjer, gulrot, brokkoli

salt og hvit pepper

olje

ris

Slik gjør dere:

Ha frosne grønnsaker i en ildfast form, eller ferske skåret opp i biter, sammen med fenikkel. La det steke i ca. ti  minutter på 225 grader. Finhakk hvitløk og chili og ha over scampiene (rens og skrell hvis rå med skall)  i en bolle sammen med ca. 3 ss olje og bland godt. Ha laksen over grønnsakene og la de bakes i ca. 15 minutter. Kok ris etter anvisning på pakken. Ha olje i en panne, bruk høy varme og stek scampiene sammen med hvitløk og chili i ca. 5 minutter. Krydre med salt, hvitpepper og chilipulver. Hell scampiene over laksen i formen og server med ris til og evt. litt soyasaus. Obs! bruk glutenfri soyasaus hvis du ikke tåle den vanlige med hvete. God middag!!!

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: ca. 30 minutter

juletre 4