Nå som kulda biter, er supper en velsignelse i forkledning…For hva er vel bedre enn å å en tur i winter-wonderland, få røde roser i kinna, kjenne at det knirker under skoa, se hvordan den knallblå vinterhimmelen omkranser skogen som er dekket av tung snø. Og plutselig, innimellom trærne, så høres dumpe rasle-lyder av snø som raser fra trærne og befrir dem fra sin tunge bør…Og når vi kommer opp i høyden, ligger vinterlandskapet badet i lys og krystallklare kontraster, mens tåka ligger tjukk nedi i dalen. Det føles som å være over skyene…Vel hjemme er det da herlig å komme inn i varmen, å tine frosne ansikter og rumper, og varme opp en deilig aspargessuppe, som kjærestekokken har satt sammen til oss tidligere på formiddagen. Gjett om det smaker!!!
Foto: Svein Raste
Dette trenger dere:
1 bunt asparges
1 sjalottløk
2 dl matfløte/soyafløte
1 dl hvitvin
5 dl hønsekraft (buljong og vann)
1 sjalottløk
litt sitron
spekeskinke
frisk oregano
Slik gjør dere:
- Kutt av enden på aspargesen. Kutt av toppene og del stilkene i biter
- Finhakk sjalottløk og surr løk og asparges i en gryte i olje/margarin
- Tilsett kraft og fløte, samt litt hvitvin
- La suppa småkoke i 15 minutter.
- Kok aspargestoppene i noen få minutter, og avkjøl raskt
- Kjør suppa jevn med stavmikser og smak til med salt og pepper
- Server i dype tallerkener og topp med aspargestoppene og spekeskinke samt en kvast oregano
- Og så bare nyt……
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 30-40 minutter
Foto: Svein Raste
21/01/2016
Aspargessuppe – en lekker forrett eller hovedrett som varmer
Elisabeth asparges, suppe forrett, hovedrett 0 Comments
Nå som kulda biter, er supper en velsignelse i forkledning…For hva er vel bedre enn å å en tur i winter-wonderland, få røde roser i kinna, kjenne at det knirker under skoa, se hvordan den knallblå vinterhimmelen omkranser skogen som er dekket av tung snø. Og plutselig, innimellom trærne, så høres dumpe rasle-lyder av snø som raser fra trærne og befrir dem fra sin tunge bør…Og når vi kommer opp i høyden, ligger vinterlandskapet badet i lys og krystallklare kontraster, mens tåka ligger tjukk nedi i dalen. Det føles som å være over skyene…Vel hjemme er det da herlig å komme inn i varmen, å tine frosne ansikter og rumper, og varme opp en deilig aspargessuppe, som kjærestekokken har satt sammen til oss tidligere på formiddagen. Gjett om det smaker!!!
Foto: Svein Raste
Dette trenger dere:
1 bunt asparges
1 sjalottløk
2 dl matfløte/soyafløte
1 dl hvitvin
5 dl hønsekraft (buljong og vann)
1 sjalottløk
litt sitron
spekeskinke
frisk oregano
Slik gjør dere:
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 30-40 minutter
Foto: Svein Raste