Nå som kulda biter, er supper en velsignelse i forkledning…For hva er vel bedre enn å å en tur i winter-wonderland, få røde roser i kinna, kjenne at det knirker under skoa, se hvordan den knallblå vinterhimmelen omkranser skogen som er dekket av tung snø. Og plutselig, innimellom trærne, så høres dumpe rasle-lyder av snø som raser fra trærne og befrir dem fra sin tunge bør…Og når vi kommer opp i høyden, ligger vinterlandskapet badet i lys og krystallklare kontraster, mens tåka ligger tjukk nedi i dalen. Det føles som å være over skyene…Vel hjemme er det da herlig å komme inn i varmen, å tine frosne ansikter og rumper, og varme opp en deilig aspargessuppe, som kjærestekokken har satt sammen til oss tidligere på formiddagen. Gjett om det smaker!!!

17.01.2016 - 1 (7)

Foto: Svein Raste

Dette trenger dere: 

1 bunt asparges

1 sjalottløk

2 dl matfløte/soyafløte

1 dl hvitvin

5 dl hønsekraft (buljong og vann)

1 sjalottløk

litt sitron

spekeskinke

frisk oregano

Slik gjør dere:

  1. Kutt av enden på aspargesen. Kutt av toppene og del stilkene i biter
  2. Finhakk sjalottløk og surr løk og asparges i en gryte i olje/margarin
  3. Tilsett kraft og fløte, samt litt hvitvin
  4. La suppa småkoke i 15 minutter.
  5. Kok aspargestoppene i noen få minutter, og avkjøl raskt
  6. Kjør suppa jevn med stavmikser og smak til med salt og pepper
  7. Server i dype tallerkener og topp med aspargestoppene og spekeskinke samt en kvast oregano
  8. Og så bare nyt……

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 30-40 minutter

17.01.2016 - 1 (11)

17.01.2016 - 1 (16)

17.01.2016 - 1 (20)

Foto: Svein Raste