Til jul fikk kjærestekokken en Le Creuset kyllinggryte. Litt med overlegg, for jeg elsker ovnsbakt landkylling,,,den blir fantastisk saftig og kraften er aldeles nydelig…Så nå måtte formen prøves! Og vi hentet fram en oppskrift på google, som vi gjorde til vår egen. Med masse hvitløk og sitron, en skvett hvitvin og fransk ratatouille som tilbehør – deilig fransk mat! Helt innafor! Nydelig fredagskos.
Dette trenger dere (4 personer):
1 landkylling (f.eks Stange)
1 sitron
6-7 hvitløksfedd
frisk timian
frisk rosmarin
provancekrydder
olje
salt og pepper
2 gulrøtter
2 sjalottløk
1 dl hvitvin
Ratatouille:
1 squash
2 gulrøtter
1 rødløk
1 sjalottløk
1 rød paprika
1 gul paprika
1 dl hvitvin
olje til stekingen
salt, pepper,
litt frisk timian
1 ts provancekrydder
6 amadinepoteter
Slik gjør dere:
- Sett stekeovnen på 180 grader
- Vask kyllingen utvendig og innvendig
- Rens hvitløken og del i grove biter, og fordel inni kyllingen, samt stikk noen innunder skinnet
- Vask sitronen og del i båter, og ha inni kyllingen
- Hakk timian og rosmarin og fyll i kyllingen
- Del 2 gulrøtter og sjalottløk i grove biter, og legg i bunnen av en ildfast form, legg kyllingen oppå
- Ha 1 dl olivenolje i en skål, bland med litt sitronsaft, 1 båt, hakkede urter og litt provancekrydder, salt og pepper og ha over kyllingen
- Tilsett 1 dl hvitvin og sett formen i ovnen.
- La steke i ca. 1 1/2 time kommer litt an på størrelsen
- Del poteter i båter og legg i ildfast form med olje, salt og pepper, stek i ca. 45 minutter sammen med kyllingen
- Del grønnsakene til ratatouillen i staver og biter/båter, og fres i olje i stekepanna til det er mørt, ha i en boks eldorado hakkede tomater med basilikum og oregano og la det putre på svak varme
- Ta ut kyllingen og la den hvile 10 minutter før den deles. Server med ratatouille og båtpoteter, og gjerne litt aioli ved siden av (se bloggen for oppskrift)
Vanskelighetsgrad: middels
Tid: ca. 2 timer
Foto: Svein Raste
22/01/2016
Helstekt landkylling med hvitløk og sitron fulgt av ratatouille
Elisabeth fransk, gryterett, kylling Uncategorized 0 Comments
Til jul fikk kjærestekokken en Le Creuset kyllinggryte. Litt med overlegg, for jeg elsker ovnsbakt landkylling,,,den blir fantastisk saftig og kraften er aldeles nydelig…Så nå måtte formen prøves! Og vi hentet fram en oppskrift på google, som vi gjorde til vår egen. Med masse hvitløk og sitron, en skvett hvitvin og fransk ratatouille som tilbehør – deilig fransk mat! Helt innafor! Nydelig fredagskos.
Dette trenger dere (4 personer):
1 landkylling (f.eks Stange)
1 sitron
6-7 hvitløksfedd
frisk timian
frisk rosmarin
provancekrydder
olje
salt og pepper
2 gulrøtter
2 sjalottløk
1 dl hvitvin
Ratatouille:
1 squash
2 gulrøtter
1 rødløk
1 sjalottløk
1 rød paprika
1 gul paprika
1 dl hvitvin
olje til stekingen
salt, pepper,
litt frisk timian
1 ts provancekrydder
6 amadinepoteter
Slik gjør dere:
Vanskelighetsgrad: middels
Tid: ca. 2 timer
Foto: Svein Raste