Kyllingkjøttdeig er en fin råvare å lage kjøttboller av. Og isteden for å kjøpe ferdige kjøttboller, lager dere de lett selv. Dette er smakfull og enkel mat, som alle liker. Og med en deilig salat ved siden av og litt ris og Aioli, har dere prikken over i’en…mmm…
Dette trenger dere (4 personer):
800 g kyllingkjøttdeig
2 dl melk (rismelk ved allergi)
4 ss potetmel
2 ts salt
1 ts pepper
1 ts hvitløkspulver
Tomatsaus:
1 boks eldorado hakkede tomater
Aioli: se bloggen for oppskrift
Salat: cherrytomater
smakspaprika
avokado
Slik gjør dere:
- Ha kyllingkjøttdeig i en arbeidsbolle
- Rør inn potetmel og melk
- krydre deigen med salt, pepper og hvitløkspulver
- Bruk en spiseskje og form runde boller med, bruk gjerne litt vann på skjeen, så deigen slipper lett
- Stek bollene i olje, så de blir brunet, og stek videre i ovnene på 225 grader i en ildfast form, ha hakkede tomater over, s blir det tomatsaus.
- Lag aioli etter oppskrift og sett kaldt i kjøleskap
- Del opp grønnsaker og pynt på tallerkenen
- Kok ris
- Server kyllingkjøttboller når de er gjennomstekt, tar 10-15 minutter, sammen med ris, salat og aioli
Vel bekomme!!!
Foto: Svein Raste
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 45 minutter
20/01/2016
Kyllingkjøttboller i tomatsaus
Elisabeth kylling hovedrett 0 Comments
Kyllingkjøttdeig er en fin råvare å lage kjøttboller av. Og isteden for å kjøpe ferdige kjøttboller, lager dere de lett selv. Dette er smakfull og enkel mat, som alle liker. Og med en deilig salat ved siden av og litt ris og Aioli, har dere prikken over i’en…mmm…
Dette trenger dere (4 personer):
800 g kyllingkjøttdeig
2 dl melk (rismelk ved allergi)
4 ss potetmel
2 ts salt
1 ts pepper
1 ts hvitløkspulver
Tomatsaus:
1 boks eldorado hakkede tomater
Aioli: se bloggen for oppskrift
Salat: cherrytomater
smakspaprika
avokado
Slik gjør dere:
Vel bekomme!!!
Foto: Svein Raste
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 45 minutter