Skalldyr er kjærestemat nummer 1 for oss. Disse lekkerbiskenene fra havet, er fulle av smak, og gir en følelse av salt sjø og sommer, bølger og sol. Så selv om mange tenker at sjømat hører sommeren til, er dette absolutt vintermat. Nettopp fordi skalldyrene er best nå om vinteren, når vannet er iskaldt. Da er faktisk kvaliteten best. Så mesk dere med skalldyr folkens, og de er jo regnet for å være afrodisiakum, så hva kan passe bedre som kjærestemat enn dette???

16.01.2016 - 1 (13)

Foto: Svein Raste

Dette trenger dere (2 personer):

1 kokt hummer

500 g kongekrabbe

1 krabbeskjell

frisk dill

1 avocado

4 cherrytomater

1 pakke lett majones

4 ss søt chilisaus

1 sitron

1 egg

1 fedd hvitløk

1 dl olje

salt og pepper

Slik gjør dere:

Chilimajones:

  • ha en pakke lett majones i en liten bolle
  • bland inn 3-4 ss søt chilisaus
  • press over litt sitron og bland inn
  • hakk litt dill og bland inn

Aioli:

  • ha 1 egg i en bolle
  • hakk 1 fedd hvitløk og ha i
  • bruk stavmikser og pisk egget
  • hell i ca. 1 dl olje i en tynn stråle mens du pisker med stavmikseren – til det tykner
  • smak til med salt og litt presset sitron

Skalldyr:

  • del hummeren og fjern paven
  • bruk en skalldyrknekker og knekk klørne på hummeren
  • klipp opp kongekrabbene langsetter med en saks
  • legg dette og krabbeskjellet på et fat
  • pynt med dill, tomater, avokadobåter og sitronbåter

Server med loff, rundstykker og en deilig fransk hvitvin, som passer til skalldyr. Vi prøvde en Bourgognevin – Pouilly Fuissé – denne gangen, i en litt høyere prisklasse enn vi pleier, den var nydelig og full av smak og passet godt til skalldyr. Det var duket for en romantisk aften,,,og vi koste oss sammen, nøt maten  og vinen – og hverandre <3

16.01.2016 - 1 (6)

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 30 minutter