Salater er sommer-mat, og de kan varieres i det uendelige, bare fantasien setter stopper. Vi elsker salat enten som tilbehør eller som hovedrett. Og noen ganger er det deilig å bare spise et lett måltid til kvelds, kanskje har man spist lunsj ute på restaurant, og kanskje er man ganske forsynt med full middag hver dag? Da synes vi en lun kyllingsalat er tingen. Istedenfor å bruke grillet kylling, tar du å steker fine biter av kyllingfilet og serverer over salaten litt lunken. Det blir en mye bedre smaksopplevelse, og kjøttet blir saftig og godt. Og en lett rett til kvelds gjør at kjæresten ikke blir trøtt og dorsk, og sommerkvelden og natten kan nytes ut i de små timer…

11.06.2016 - 1

Dette trenger dere (4 personer):

4 kyllingfileter

2 avokado

1 beger cherrytomater

2 vårløk

1/2 agurk

1/2 isbergssalat

salt og pepper

balsamicodressing

10.06.2016 - 1 (1)

Slik gjør dere:

  • del kylling i fine biter og stek dem, men obs! ikke for lenge – da blir kyllingen tørr. Krydre med salt og sort pepper.
  • strimle salat, hakk agurk i biter, del tomater i to og finhakk vårløk. Del avokadoen i fine biter
  • ha salaten, agurk og vårløk på en stor tallerken og pynt med tomater og avokado.
  • legg over fine biter med lunken kylling.
  • ha på evt. balsamicodressing.
  • server med brød eller baguette til.

Vel bekomme!

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: ca. 30 minutter

11.06.2016 - 1 (2)

Foto: Svein Raste