Hvorfor ikke gjøre en ny vri med is og norske jordbær som utgangspunkt? Med en saus av jordbær og litt marengs, blir dette en himmelsk og forførende deilig dessert. Bare prøv selv å se. Vi elsket denne kombinasjonen og det gjorde våre gjester også…og kjærestekokken – han elsker søte ting….

25.06.2016 - 1 (19)

Dette trenger dere (4 personer):

2 kurver jordbær

4 ss sukker

4 cl Cointreau

litt presset sitron

kakaonibs

1 pakke Toro Marengsbunn

25.06.2016 - 1 (18)

Slik gjør dere:

Lag marengsbunn – vi tok en enkel variant, men selvsagt an du lage den fra bunnen av – men Toro sin ble veldig bra!

Rens ca. 1/2 kurv jordbær

kok opp i en kjele med cointreau, sukker og litt sitronsaft til dette blir en saus.

Avkjøl kaken og sausen

Ha sausen i bunnen av en dessertskål

Del kaken i fine stykker og legg oppå sausen

pynt med jordbær og iskuler

Strø kakaonibs over (kakao gir en litt crunsh og bitterhet).

25.06.2016 - 1 (7)

Vel bekomme!!!

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 1 1/2 time

25.06.2016 - 1 (2)

Foto: Svein Raste