Hvorfor ikke gjøre en ny vri med is og norske jordbær som utgangspunkt? Med en saus av jordbær og litt marengs, blir dette en himmelsk og forførende deilig dessert. Bare prøv selv å se. Vi elsket denne kombinasjonen og det gjorde våre gjester også…og kjærestekokken – han elsker søte ting….
Dette trenger dere (4 personer):
2 kurver jordbær
4 ss sukker
4 cl Cointreau
litt presset sitron
kakaonibs
1 pakke Toro Marengsbunn
Slik gjør dere:
Lag marengsbunn – vi tok en enkel variant, men selvsagt an du lage den fra bunnen av – men Toro sin ble veldig bra!
Rens ca. 1/2 kurv jordbær
kok opp i en kjele med cointreau, sukker og litt sitronsaft til dette blir en saus.
Avkjøl kaken og sausen
Ha sausen i bunnen av en dessertskål
Del kaken i fine stykker og legg oppå sausen
pynt med jordbær og iskuler
Strø kakaonibs over (kakao gir en litt crunsh og bitterhet).
Vel bekomme!!!
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 1 1/2 time
Foto: Svein Raste
01/07/2016
Jordbærdessert-surprise
Elisabeth dessert, jordbær Dessert 0 Comments
Hvorfor ikke gjøre en ny vri med is og norske jordbær som utgangspunkt? Med en saus av jordbær og litt marengs, blir dette en himmelsk og forførende deilig dessert. Bare prøv selv å se. Vi elsket denne kombinasjonen og det gjorde våre gjester også…og kjærestekokken – han elsker søte ting….
Dette trenger dere (4 personer):
2 kurver jordbær
4 ss sukker
4 cl Cointreau
litt presset sitron
kakaonibs
1 pakke Toro Marengsbunn
Slik gjør dere:
Lag marengsbunn – vi tok en enkel variant, men selvsagt an du lage den fra bunnen av – men Toro sin ble veldig bra!
Rens ca. 1/2 kurv jordbær
kok opp i en kjele med cointreau, sukker og litt sitronsaft til dette blir en saus.
Avkjøl kaken og sausen
Ha sausen i bunnen av en dessertskål
Del kaken i fine stykker og legg oppå sausen
pynt med jordbær og iskuler
Strø kakaonibs over (kakao gir en litt crunsh og bitterhet).
Vel bekomme!!!
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 1 1/2 time
Foto: Svein Raste