Høsten er tid for god, varm, kokt mat. Mat som er basert på skikkelig kraft, som gir næring og masse energi, nå som sola sakte svinner hen, dagene blir kortere og temperaturen synker. Kraft kan du koke av all slags kjøtt med bein. Kjøttet må koke i ca. 2 timer, husk å skumme kraften i starten av kokingen, så du får en fin, klar kraft uten avfallsstoffer. Kraft inneholder mye næring, mineraler, vitaminer osv. Det gjør godt for kroppen når høstmørket setter inn. Vi er svært glade i kokt mat av all slags kjøtt, det varmer og er lett fordøyelig i tillegg. Også bevares alle de gode smakene fra kjøtt og grønnsaker, når dette får koke sammen i kraften. Og kokt kraft av kjøtt og bein, smaker mye bedre enn ferdig buljong, det er ikke til å komme fra. Så når vi har god tid i helgene, så lar vi kjelen med kjøtt stå å koke, mens vi koser oss sammen på kjøkkenet. Kvalitetstid på kjøkkenet skaper rom for nærhet, samtaler, kyss, mens kjøttet koker og vi blir varme innvendig.
Foto: Svein Raste
Dette trenger dere:
- 2 store svineknoker
- laurbærblad
- 8 hel sort pepper
- tørket timian 4 ts
- 4 gulrøtter
- 1 pastinakk
- 3 sellerirot
- 4 sjalottløk
- 8 poteter
- frisk persille
- flatbrød
Slik gjør dere (4 personer):
- Ha 2 svineknoker i en stor kjele med vann, slik at vannet dekker kjøttet.
- Bruk 3-4 laurbærblader, 8 hele pepper, og tørket timian i
- La kjøttet koke til det slipper beinet, 2-3 timer
- Husk å skumme av kraften, så den blir ren og klar
- ta så opp kjøttet og la det avkjøles litt, før du fjerner fettet på utsiden og deler det opp i fine biter
- Skrell og del grønnsaker i terninger/biter og kok dem møre i kraften ca. 30 minutter, ha i kjøttet etter hvert og la alt bli varmt
- Server med flatbrød til
Vel bekomme!!!
Tid: 2-3 timer
Vanskelighetsgrad: middels
Foto: Svein Raste
24/09/2016
Høstsuppe kokt på svineknoke
Elisabeth suppe, svinekjøtt hovedrett 0 Comments
Høsten er tid for god, varm, kokt mat. Mat som er basert på skikkelig kraft, som gir næring og masse energi, nå som sola sakte svinner hen, dagene blir kortere og temperaturen synker. Kraft kan du koke av all slags kjøtt med bein. Kjøttet må koke i ca. 2 timer, husk å skumme kraften i starten av kokingen, så du får en fin, klar kraft uten avfallsstoffer. Kraft inneholder mye næring, mineraler, vitaminer osv. Det gjør godt for kroppen når høstmørket setter inn. Vi er svært glade i kokt mat av all slags kjøtt, det varmer og er lett fordøyelig i tillegg. Også bevares alle de gode smakene fra kjøtt og grønnsaker, når dette får koke sammen i kraften. Og kokt kraft av kjøtt og bein, smaker mye bedre enn ferdig buljong, det er ikke til å komme fra. Så når vi har god tid i helgene, så lar vi kjelen med kjøtt stå å koke, mens vi koser oss sammen på kjøkkenet. Kvalitetstid på kjøkkenet skaper rom for nærhet, samtaler, kyss, mens kjøttet koker og vi blir varme innvendig.
Foto: Svein Raste
Dette trenger dere:
Slik gjør dere (4 personer):
Vel bekomme!!!
Tid: 2-3 timer
Vanskelighetsgrad: middels
Foto: Svein Raste