Søndagsmiddagen kan vi godt bruke litt tid på å lage. Ofte har vi god tid, hviler ut hjemme og pusler med ting i huset. Så mens kjærestekokken vasker bilene, er jeg vikarierende sjefs-kokk (koldjomfrua stiger i gradene) og regjerer alene på kjøkkenet. Lapskaus med skikkelig kjøtt, tar litt lengre tid å lage, men det er det verdt. Smaken av kokt kjøtt i gryta gjør susen, så når dere har tid, ta jobben med å steke kjøtt og lag en skikkelig middag – det setter både store og små pris på. Også kan vi jo jukse litt med ferdige frosne grønnsaker i lapskausblanding, og bare kutte opp noen ekstra gulrøtter, litt purre og persillerot. «Me har juksa litt,» som Ingrid Espelid Hovig sier…
Dette trenger dere:
1,5 kg høyrygg av okse evt. litt bog og kraftbein
2 poser lapskausblanding frossen
2 persillerot
2 gulrøtter
1 purre
salt pepper
1-2 buljongterninger (okse og grønnsaks)
2 ts tørket timian
Slik gjør dere:
- rens og del kjøttet i passe biter
- stek kjøttet i olje/margarin
- kok evt. litt kraft av rester/slintrer av kjøtt, kok kraft av kraftbein og bog hvis du har kjøpt inn dette, ellers kan du bruke buljong
- ha grønnsaker i en stor gryte samt ca. 1 liter vann
- ha over kjøttet og la det småkoke en times tid
- server med flatbrød
Vel bekomme!!!
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 2 timer
04/09/2016
Lapskaus med høyrygg
Elisabeth gryterett, oksekjøtt hovedrett 0 Comments
Søndagsmiddagen kan vi godt bruke litt tid på å lage. Ofte har vi god tid, hviler ut hjemme og pusler med ting i huset. Så mens kjærestekokken vasker bilene, er jeg vikarierende sjefs-kokk (koldjomfrua stiger i gradene) og regjerer alene på kjøkkenet. Lapskaus med skikkelig kjøtt, tar litt lengre tid å lage, men det er det verdt. Smaken av kokt kjøtt i gryta gjør susen, så når dere har tid, ta jobben med å steke kjøtt og lag en skikkelig middag – det setter både store og små pris på. Også kan vi jo jukse litt med ferdige frosne grønnsaker i lapskausblanding, og bare kutte opp noen ekstra gulrøtter, litt purre og persillerot. «Me har juksa litt,» som Ingrid Espelid Hovig sier…
Dette trenger dere:
1,5 kg høyrygg av okse evt. litt bog og kraftbein
2 poser lapskausblanding frossen
2 persillerot
2 gulrøtter
1 purre
salt pepper
1-2 buljongterninger (okse og grønnsaks)
2 ts tørket timian
Slik gjør dere:
Vel bekomme!!!
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 2 timer