Søndagsmiddagen kan vi godt bruke litt tid på å lage. Ofte har vi god tid, hviler ut hjemme og pusler med ting i huset. Så mens kjærestekokken vasker bilene, er jeg vikarierende sjefs-kokk (koldjomfrua stiger i gradene) og regjerer alene på kjøkkenet. Lapskaus med skikkelig kjøtt, tar litt lengre tid å lage, men det er det verdt. Smaken av kokt kjøtt i gryta gjør susen, så når dere har tid, ta jobben med å steke kjøtt og lag en skikkelig middag – det setter både store og små pris på. Også kan vi jo jukse litt med ferdige frosne grønnsaker i lapskausblanding, og bare kutte opp noen ekstra gulrøtter, litt purre og persillerot. «Me har juksa litt,» som Ingrid Espelid Hovig sier…

20160904_154501

 

Dette trenger dere: 

1,5 kg høyrygg av okse evt. litt bog og kraftbein

2 poser lapskausblanding frossen

2 persillerot

2 gulrøtter

1 purre

salt pepper

1-2 buljongterninger (okse og grønnsaks)

2 ts tørket timian

20160904_154727

Slik gjør dere: 

  1. rens og del kjøttet i passe biter
  2. stek kjøttet i olje/margarin
  3. kok evt. litt kraft av rester/slintrer av kjøtt, kok kraft av kraftbein og bog hvis du har kjøpt inn dette, ellers kan du bruke buljong
  4. ha grønnsaker i en stor gryte samt ca. 1 liter vann
  5. ha over kjøttet og la det småkoke en times tid
  6. server med flatbrød

Vel bekomme!!!

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 2 timer