Som dere sikkert har skjønt elsker vi blåskjell! Og som kjærestekokken sa, nå er det sikkert mange som er lei fårikål og tunge kjøttretter. Det var vi, så vi sparte reinsdyret til en annen gang og kjøpte store, fine blåskjell fra Trønderlag. Skjellene er best nå utover vinteren, når vannet blir kaldere, så framover er det bare å meske seg med havets skatter. Blåskjell kan tilberedes på mange måter, og man kan få fram ulike smaker. Fenikkel er nydelig til all slags sjømat, og selv om den klassiske varianten av blåskjell sier persille og hvitvin, så er det ingenting i veien for å spice opp blåskjella litt. Red curry pasta, kan brukes til så mangt, inkludert blåskjell. Og når man koker grønnsaker, hvitløk, chili, sjalottløk i litt noilly prat (tørr vermut) og hvitvin, da får man virkelig fram smakene. Hvis man ønsker, så er det bare å jevne med litt fløte, for å få kraften litt mildere når skjellene er ferdig dampet. Deilig blir det i hvert fall – prøv selv og kjenn!

22-10-2016-1-2

Dette trenger dere (2 personer): 

1 nett blåskjell

1 sjalottløk

3 fedd hvitløk

1 liten chili

1 fenikkel

1 paprika

1 vårløk

2 ts red curry pasta

1 ts gurkemeie

1 ts karri

 2 ss olje

1 dl noilly prat

1 dl hvitvin (tørr)

1 dl matfløte/soyamatfløte

22-10-2016-1-1

Slik gjør dere:

Finhakk hvitløk, sjalottløk, chili

Hakk paprika, fenikkel og vårløk i små biter

Surr dette i en middels stor kjele i olje, til det blir mykt

tilsett curry pasta, karri og gurkemeie og la krydderne surre med noen minutter

ha over noilly prat og hvitvin og la det koke inn litt

hell over ferdig vaskede blåskjell, og vend inn i grønnsak-og krydderblandingen, og damp disse i ca. 5 min til skjellene har åpnet seg

server rykende varme med brød til.

Vel bekomme!

22-10-2016-1-6

Husk å ha det gøy på kjøkkenet

22-10-2016-1-5

God helg fra oss