Lammecarré er vel «kronen på verket» av varianter av lammekjøtt? I hvert fall ser disse lekre kjøttstykkene ut som toppen av en matrett. Kjærestekokken elsker lam – og han elsker å tilberede lammekjøtt… Han er en tradisjonell kokk, og har et bein i «Brimi» leieren uten tvil. Jeg klager ikke altså, jeg er vel heller blitt ganske bortskjemt når det gjelder hva han disker opp med. Innbydende blir det – og det smaker himmelsk… Ikke rart jeg ikke klarer å gi slipp på denne mannen. Ikke bare er han flink til å lage mat – han er også en dyktig kjæreste…
Sammen med ratatouille og fløtepoteter, ble dette en kjærestekos-rett i særklasse. Høstmat er det også – vel bekomme!
Dette trenger dere:
1 løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 aubergine
1 squash
4 fedd hvitløk
2 tomater
1 boks hermetiske tomater
2 ts tørket timian
2 lammecarre
olje
3 fedd hvitløk
timian
salt og pepper
6 poteter
1 matfløte/soyamatfløte
Slik gjør dere:
- Ta fram kjøttet noen timer før tilbereding
- Mariner kjøttet med olje, finhakket hvitløk, timian og salt og pepper
- Grovhakk grønnsaker i fine terninger/strimler
- Ha olje i en gryte og stek hvitløk og løk noen minutter i olje.
- Wok grønnsaker i gryta med hvitløk og løk noen minutter.
- Brun kjøttet i stekepanna i olje/margarin.
- Stikk et steketermometer i den kjøttfulle delen av carréen, og legg den i en ildfast form og stek i ovnen på 175 grader i cirka 15-20 minutter – kjernetemperatur 60 grader.
- La kjøttet hvile i min. 10 minutter før det skjæres i fine stykker imellom ribbene.
- Dander fint på et fat med ratatouille under – se bilde.
- Lag fløtepoteter etter oppskrift på bloggen.
Vel bekomme!!!
Tid: 1 time (uten marinering)
Vanskelighetsgrad: middels
Vintips:
Foto: Svein Raste
14/10/2016
Lammecarre med ratatouille og fløtepoteter
Elisabeth lammekjøtt hovedrett 0 Comments
Lammecarré er vel «kronen på verket» av varianter av lammekjøtt? I hvert fall ser disse lekre kjøttstykkene ut som toppen av en matrett. Kjærestekokken elsker lam – og han elsker å tilberede lammekjøtt… Han er en tradisjonell kokk, og har et bein i «Brimi» leieren uten tvil. Jeg klager ikke altså, jeg er vel heller blitt ganske bortskjemt når det gjelder hva han disker opp med. Innbydende blir det – og det smaker himmelsk… Ikke rart jeg ikke klarer å gi slipp på denne mannen. Ikke bare er han flink til å lage mat – han er også en dyktig kjæreste…
Sammen med ratatouille og fløtepoteter, ble dette en kjærestekos-rett i særklasse. Høstmat er det også – vel bekomme!
Dette trenger dere:
1 løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 aubergine
1 squash
4 fedd hvitløk
2 tomater
1 boks hermetiske tomater
2 ts tørket timian
2 lammecarre
olje
3 fedd hvitløk
timian
salt og pepper
6 poteter
1 matfløte/soyamatfløte
Slik gjør dere:
Vel bekomme!!!
Tid: 1 time (uten marinering)
Vanskelighetsgrad: middels
Vintips:
Foto: Svein Raste