I helgen er det deilig med litt lette, asiatisk-inspirerte retter innimellom, og denne oppskriften ble til med litt inspirasjon fra en god venninne. Mat fra Asia har gjerne ingredienser som chili, hvitløk, ingefær, kokosmelk, soyasaus, lime osv. som setter gode smaker på rettene. Svinekjøtt og scampi er magert og lett, og når det marineres på forhånd, blir det saftig og godt. Vi brukte pasta til retten, men dere kan selvsagt bruke nudler, eller ris. Det blir et spicy måltid som alle liker.
Dette trenger dere:
400 g strimlet svinekjøtt
1 pose frosne, rå scampi med skall
4 ss sweet chilisaus
1 ss soyasaus
1 ts hakket fersk ingefær
1 chili
2 fedd hvitløk
1/2 finhakket løk
I pose frosne wok-grønnsaker
1 boks kokosmelk
1/2 lime
1 boks ananas
pasta, ris eller nudler
nan brød
Slik gjør dere:
Tin scampi og fjern skallet
Ha scampi og svinekjøtt i en arbeidsbolle
Tilsett sweet chilisaus, soyasaus
Finhakk hvitløk, chili, løk og ingefærrot og bland inn i marinaden
Bland marinaden godt rundt kjøtt og scampi og la det stå minst 30 min.
Stek kjøttet først og stek scampi til slutt, sånn at de ikke blir seige.
Hell over kokosmelk og la det surre. Press saften av 1/2 lime over og tilsett en boks ananas.
Wok grønnsaker i en egen panne i litt olje.
Bland alt sammen og la det trekke til seg smakene.
Kok ris, pasta eller nudler og stek nan brød.
Server og nyt smakene av spicy, asiatisk mat.
Vel bekomme!
Foto: Svein Raste
05/02/2017
Sweetchili-marinert svinekjøtt og scampi i wok
Elisabeth scampi, svinekjøtt, wok Uncategorized 0 Comments
I helgen er det deilig med litt lette, asiatisk-inspirerte retter innimellom, og denne oppskriften ble til med litt inspirasjon fra en god venninne. Mat fra Asia har gjerne ingredienser som chili, hvitløk, ingefær, kokosmelk, soyasaus, lime osv. som setter gode smaker på rettene. Svinekjøtt og scampi er magert og lett, og når det marineres på forhånd, blir det saftig og godt. Vi brukte pasta til retten, men dere kan selvsagt bruke nudler, eller ris. Det blir et spicy måltid som alle liker.
Dette trenger dere:
400 g strimlet svinekjøtt
1 pose frosne, rå scampi med skall
4 ss sweet chilisaus
1 ss soyasaus
1 ts hakket fersk ingefær
1 chili
2 fedd hvitløk
1/2 finhakket løk
I pose frosne wok-grønnsaker
1 boks kokosmelk
1/2 lime
1 boks ananas
pasta, ris eller nudler
nan brød
Slik gjør dere:
Tin scampi og fjern skallet
Ha scampi og svinekjøtt i en arbeidsbolle
Tilsett sweet chilisaus, soyasaus
Finhakk hvitløk, chili, løk og ingefærrot og bland inn i marinaden
Bland marinaden godt rundt kjøtt og scampi og la det stå minst 30 min.
Stek kjøttet først og stek scampi til slutt, sånn at de ikke blir seige.
Hell over kokosmelk og la det surre. Press saften av 1/2 lime over og tilsett en boks ananas.
Wok grønnsaker i en egen panne i litt olje.
Bland alt sammen og la det trekke til seg smakene.
Kok ris, pasta eller nudler og stek nan brød.
Server og nyt smakene av spicy, asiatisk mat.
Vel bekomme!
Foto: Svein Raste