Kjærestekokken fornekter seg ikke – og på merkedager slår han til med gode retter, for å skape god stemning. Og jeg er heldig som får nyte hans hengivne kokkekunst og kjærlighet. Valentinsdagen 14. februar er intet unntak. Valentinsdagen kan ha røtter i romersk feiring av gudinnen Juno som representerte kvinner og ekteskap, og starten på en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar. Den kristne feiringen av Valentinsdagen var opprinnelig en liturgisk feiring til minne om en eller flere tidlige kristne helgener med navnet Valentin eller Valentinus. Det finnes minst to, en prest og en biskop. Senere, fra høymiddelalderen, er romantiske konnotasjoner lagt til og forskjellige beretninger om martyrer med navnet Valentin er oppstått. Den mest kjente legenden gjelder en biskop som skal ha virket under den romerske keiser Claudius Gothicus, ca. 270 e.Kr. Den sier at Valentin ble fengslet fordi han viet soldater og ikke avsverget seg kristendommen, slik Claudius forlangte. Før han ble henrettet, skal Valentin så ha skrevet et avskjedsbrev til sin kjære Julia og undertegnet med «… fra din Valentin». Valentin skal også ha helbredet datteren til sin fangevokter, Asterius. Så la for all del alle hjerters dag, bli en dag hvor dere feirer kjærligheten og hverandre – men glem ikke å feire kjærligheten hver dag. se hverandre, gi hverandre kyss og klemmer, hjelp hverandre og vær oppmerksomme – kjærligheten er sterkest – uansett.

16730899_1234965083206440_523139039_n

Tournedos er cirka 5 cm tykke skiver av indrefilet med bacon rundt.

Dette trenger dere (2 personer):

400 g indrefilet av okse

bacon

Rødvinssaus:

2 dl Oksekraft/fond

1 finhakket sjalottløk

2 ts tomatpure

2 dl rødvin

salt og pepper

16706809_1235792119790403_851931019_n

Tilbehør:

Tomater

mais

paprika

sukkererter

sjalottløk

Råstekte poteter (se blogg for oppskrift)

16729931_1234964979873117_1549846640_n

Slik gjør dere:

Skjær kjøttet i 5 cm brede skriver

surr bacon rundt kanten av kjøttet og fest med en tannpirker. Romtemperer kjøttet før steking.

Stekes i middelsvarm panne med smør/olje på begge sider til det er passe rødt(medium) inni. La kjøttet hvile før det serveres – ca. 10 min.

16684490_1235791726457109_2020173034_n

Saus: 

Fres sjalottløk og tomatpuré i en kjele. Hell over rødvin, og la det koke – redusere – til det halve. Ha over oksekraft/fond, og reduser på nytt. Smak til med salt og pepper.

Stek tomater og sjalottløk i panna, og la de steke med potetene i ovnen de siste 10 minuttene. Blansjer sukkererter og paprika lett.

Dander kjøtt og tilbehør pent på tallerkenen med rødvinssaus.

Nyt et herremåltid med en god rødvin til.

Alle hjerters dag – Valentinsdagen kan ikke bli mer perfekt.

Husk roser til din kjære <3

Vel bekomme!

16729918_1234981109871504_1704407274_n

16700067_1235792553123693_257420890_n

God Valentinsdag <3

Lenge leve kjærligheten <3