Vinteren slipper ikke helt taket her på Østlandet, og denne uka har vi hatt kaldt og ufyselig vær med snø og regn. Ei god suppe som varmer og gir næring til kropp og sjel, er en god ting å lage. Lag den nå som det er helg, det er ikke vanskelig, men tar litt tid med kokingen av høna. Kraften man får fra høna, er næringsrik og smaker nydelig. Denne varianten er med tomater og basilikum, så den får en fransk vri – vi liker det franske; lidenskapen og kjærligheten til mat, god vin og ikke minst hverandre. God helg – nyt varmen fra suppa og hverandre, mens dere venter på våren.
Dette trenger dere (4 personer):
- 1 stk kokt høne
- 11⁄2 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
- 1 boks hermetiske tomater
- skallet fra 1⁄2 stk appelsin
- 3 gulrøtter
- 1 persillerot/sellerirot
- 1⁄2 purre
- 1 løk
- 1⁄2 fennikel
- 2 båter hvitløk
- 1⁄2 ts gurkemeie
- 2 ss frisk basilikum
- salt og pepper
- langkornet ris
- baguetter
Slik gjør dere:
- Kok høna i en stor kjele med vann (litt salt i vannet og laurbærblad) som dekker over i cirka 2 timer. La den syde forsiktig ved kokepunktet. Husk å skumme av kraften i starten, så den blir klar og fin.
- Rens hønsekjøtt for skinn og ben. Skjær det opp i 2-4 cm store biter.
- Kok opp hønsekraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall.
- Skjær grønnsakene i små terninger og press hvitløk. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen.
- Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper. Tilsett hønsekjøttet og la det bli varmt.
- Kok ris og ha ved siden av sammen med ferske baguetter.
Vel bekomme!
Foto: Svein Raste
28/04/2017
Provance hønsesuppe
Elisabeth gryterett, høne, suppe hovedrett 0 Comments
Vinteren slipper ikke helt taket her på Østlandet, og denne uka har vi hatt kaldt og ufyselig vær med snø og regn. Ei god suppe som varmer og gir næring til kropp og sjel, er en god ting å lage. Lag den nå som det er helg, det er ikke vanskelig, men tar litt tid med kokingen av høna. Kraften man får fra høna, er næringsrik og smaker nydelig. Denne varianten er med tomater og basilikum, så den får en fransk vri – vi liker det franske; lidenskapen og kjærligheten til mat, god vin og ikke minst hverandre. God helg – nyt varmen fra suppa og hverandre, mens dere venter på våren.
Dette trenger dere (4 personer):
Slik gjør dere:
Vel bekomme!
Foto: Svein Raste