Pizza er fantastisk godt, og helgekos som alle liker. Men fordi jeg har gluten-og laktoseintoleranse, er det litt begrenset ift. deig og ost. Men heldigvis finnes det stadig bedre og bedre produkter på markedet, som er gode erstatninger, som gjør det mulig å lage god pizza for det. Her kommer en enkel og herlig oppskrift. 18449986_1324656607570620_491251794_n

Vi bruker ferdig melblanding fra det glutenfrie verkstedet. Disse produktene fungerer fint, og denne gir en god og sprø bunn, ikke så tykk. Så fikk jeg tips av en annen matblogger jeg kjenner – Kristine Granli – som har en blogg med bare allergimat (som er veldig bra), om å prøve veganost basert på kokosolje – Violife – kjøpes i helsekost. Denne osten var utrolig god, og den smeltet fint på pizzaen (har prøvd tofu før, og det funker ikke like bra). Så denne osten kan jeg virkelig anbefale, for dere som ikke tåler melkeprodukter. Er du bare laktoseintolerant, kan du bruke vanlig norvegia – den er faktisk laktosefri.

18492793_1324656957570585_2121663276_n

Dette trenger dere:

1 pose pizzadeigblanding fra det glutenfrie verkstedet

olje og vann

1/2 pakke revet veganost som på bildet

300 g karbonadedeig stekt

1/2 glass oliven

peppes kjøttboller (er uten allergener)

1 smakspaprika

2 vårløk

1/2 boks mais

pizzasaus

soltørkede tomater

oregano

18471583_1324656024237345_298371381_n

Slik gjør dere: 

Lag pizzadeigen som anvist på pakken. Den trenger ikke engang å heve seg.

Ha på pizzasaus. Stek kjøttet og ha over, hakk paprika og vårløk og ha over, samt kjøttboller, oliven, mais og oregano. Riv osten og ha over til slutt.

Stek på 225 grader i ca. 20 minutter. Pynt med frisk basilikum.

Enjoy with a good redwine!

18492960_1324656120904002_1120852678_n

Foto: Svein Raste