Om sommeren er det deilig å spise lett og fargerik mat. Denne oppskriften er en fargeklatt som gjør deg lett i magen og lett til sinns. Smakene er helt herlige, bare å nyte, som kjærestekokken sier. Han er generelt litt skeptisk til nye oppskrifter, og elsker jo sin tradisjonsmat, så det skal litt overbevisning til fra min side, for å få ham til å prøve noe nytt. Da er det ekstra gøy å se og høre ham smatte og kose seg når retten er ferdig og spises med full oppmerksomhet.
Dette trenger dere (2 personer):
1 pose frosne scampi med skall
1 moden mango
1 moden avokado
1 rød paprika
1 chili
fersk ingefær
1 rød løk
ris
Vinagrette:
2-3 ss olivenolje
1 ts eplecidereddik
saft fra 1/2 lime
salt og pepper
Slik gjør dere:
Skjær mango og avokado i terninger og sett til side (skal ikke stekes).
Finhakk ingefær (ca. 5 cm av en rot), chili og løk.
Skjær paprika i strimler, og stek grønnsakene i noen få minutter.
Rens scampi og stek i olje i noen få minutter på hver side til de er rosa. Krydre med salt og pepper og bland med grønnsaker og mango/avokado.
Ha kokt ris til. For at risen skal se pen ut, trykk den ned i en liten glassbolle, og vend på tallerkenen.
Lag vinagrette og ha over når retten serveres.
Nyt farger og smak i en eksplosjon!
Foto: Svein Raste
10/06/2017
Mango og avokadoscampi
Elisabeth salat, scampi forrett, hovedrett 0 Comments
Om sommeren er det deilig å spise lett og fargerik mat. Denne oppskriften er en fargeklatt som gjør deg lett i magen og lett til sinns. Smakene er helt herlige, bare å nyte, som kjærestekokken sier. Han er generelt litt skeptisk til nye oppskrifter, og elsker jo sin tradisjonsmat, så det skal litt overbevisning til fra min side, for å få ham til å prøve noe nytt. Da er det ekstra gøy å se og høre ham smatte og kose seg når retten er ferdig og spises med full oppmerksomhet.
Dette trenger dere (2 personer):
1 pose frosne scampi med skall
1 moden mango
1 moden avokado
1 rød paprika
1 chili
fersk ingefær
1 rød løk
ris
Vinagrette:
2-3 ss olivenolje
1 ts eplecidereddik
saft fra 1/2 lime
salt og pepper
Slik gjør dere:
Skjær mango og avokado i terninger og sett til side (skal ikke stekes).
Finhakk ingefær (ca. 5 cm av en rot), chili og løk.
Skjær paprika i strimler, og stek grønnsakene i noen få minutter.
Rens scampi og stek i olje i noen få minutter på hver side til de er rosa. Krydre med salt og pepper og bland med grønnsaker og mango/avokado.
Ha kokt ris til. For at risen skal se pen ut, trykk den ned i en liten glassbolle, og vend på tallerkenen.
Lag vinagrette og ha over når retten serveres.
Nyt farger og smak i en eksplosjon!
Foto: Svein Raste