Om sommeren er det deilig å spise lett og fargerik mat. Denne oppskriften er en fargeklatt som gjør deg lett i magen og lett til sinns. Smakene er helt herlige, bare å nyte, som kjærestekokken sier. Han er generelt litt skeptisk til nye oppskrifter, og elsker jo sin tradisjonsmat, så det skal litt overbevisning til fra min side, for å få ham til å prøve noe nytt. Da er det ekstra gøy å se og høre ham smatte og kose seg når retten er ferdig og spises med full oppmerksomhet.

18902147_1342251105811170_445417602_n

Dette trenger dere (2 personer):

1 pose frosne scampi med skall

1 moden mango

1 moden avokado

1 rød paprika

1 chili

fersk ingefær

1 rød løk

ris

Vinagrette:

2-3 ss olivenolje

1 ts eplecidereddik

saft fra 1/2 lime

salt og pepper

18902414_1342253829144231_795785176_n

Slik gjør dere:

Skjær mango og avokado i terninger og sett til side (skal ikke stekes).

Finhakk ingefær (ca. 5 cm av en rot), chili og løk.

Skjær paprika i strimler, og stek grønnsakene i noen få minutter.

Rens scampi og stek i olje i noen få minutter på hver side til de er rosa. Krydre med salt og pepper og bland med grønnsaker og mango/avokado.

Ha kokt ris til. For at risen skal se pen ut, trykk den ned i en liten glassbolle, og vend på tallerkenen.

Lag vinagrette og ha over når retten serveres.

Nyt farger og smak i en eksplosjon!

18834407_1342249515811329_1781365118_n

Foto: Svein Raste