Det finnes så mange gode oppskrifter å prøve, blogger som deler sine matoppskrifter og masse gode kokebøker. Vi tar av oss hatten for alle disse flinke folka! Denne oppskriften fant vi på bloggen til ei som har sunnhet som fokus, og det liker vi. Kjærester (og alle andre), må passe på kostholdet sitt, og tenke på helsa, så de har overskudd og mer å gi til hverandre. Da er maten utrolig viktig! Vi har akkurat flyttet sammen, og det krever sin mann og sin kvinne… Puh, det er ikke helt smertefritt og kvitte seg med masse ting, samtidig som man skal bli enige om hvor skapet skal stå – bokstavelig talt. Men vi har kommet oss igjennom denne testen og, snart ferdige, og innimellom må vi ha mat, for å kunne jobbe videre sammen. Fint har det blitt i heimen vår, og vi håper vi får mange gode dager sammen.

18871111_1343371272365820_725142390_n

Dette trenger dere (2 personer):

1 hel rå kylling

4 sjalottløk

4 fedd hvitløk

1 ss honning

1 ss dijonne sennep

1 neve frisk timian

olje

2 søtpoteter

1 paprika

1 vårløk

sukkererter

salt og pepper

18871020_1343371332365814_644271351_n

Slik gjør dere:

Romtemperer kyllingen og vask den inni.

Lag en marinade av honning, sennep og hakket timian, ha dette over kyllingen og la det trekke inn, minst i en halvtime før steking.

Del opp sjalottløk og hvitløk og fyll kyllingen med dette.

Krydre kyllingen med litt salt og pepper.

Stek på 200 grader i ca. 1-1 1/2 time (kommer an på størrelsen 1 kilo=1 time).

Del søtpoteter i skiver og legg i ildfast form, hell over olivenolje og ha over havsaltflak.

Stek sammen med kyllingen de siste 30 minuttene av steketiden.

Server med noen sukkererter og litt stekt paprika/vårløk og nyt en smakfull, mør og saftig kylling med et hint av sødme.

18928181_1343371412365806_286417511_n

18902766_10154276057950834_1029009529_n

Nybakte samboere

Foto: Svein Raste