Helgekosen er hellig hos oss. Til helgen hører det med en god rett, litt ekstra, en anelse gourmet, med en god vin, og øyne kun for hverandre. Det er viktig å sette av tid til kjærestekos enten man er nygifte, eller har vært sammen i mange år. Et forhold må pleies og styrkes gjennom å være tilstede for hverandre, gjøre ting sammen og ha tid til gode samtaler. Vi finner rom for dette gjennom å dele interessen for god mat og drikke. Og kjøkkenet er en arena, hvor man kan utforske sammen og glede hverandre med resultatet! Her kommer oppskriften på en helstekt svinefilet. Dette er enkel og nydelig mat, ikke altfor dyrt, og med chili-og hvitløksmarinerte scampi til, så blir retten helt topp, og absolutt i kjærestemats ånd – i kjærlighetens tegn…
Foto: Svein Raste
Dette trenger dere:
1 hel svinefilet ca. 400 g til 2 personer
1/2 pakke frosne, rå scampi
1/2 pakke wok grønnsaker
1/2 chili
2 fedd hvitløk
6 cherrytomater
jasminris – 2 porsjoner
1 pakke bernaisesaus (lag etter anvisning)
ketchup/tomatpure
salt og pepper
Slik gjør dere:
- Krydre svinefileten med salt og pepper, og brun i stekepanna med melange/olje. Sett stekovnen på 200 grader. Bruk et steketermometer og stek fileten til det viser 68-70 grader. La kjøttet hvile 10 minutter, før det skjæres i fine skiver. Obs! ikke fjern steketermometeret før 10 minutter, da vil saften sive ut…
- Tin scampi og ta av skall. Mariner i ca. 2 ss olje, hakk hvitløk og chili og bland inn og krydre med salt og pepper
- Wok grønnsaker i olje
- Lag beraisesaus og tilsett ketchup eller tomatpure, til sausen får en fin orange farge og smaker litt tomat.
- Legg gjerne noen cherrytomater inn i stekeovnen med svinefileten.
- Kok ris
- Stek scampiene på sterk varme, noen minutter på hver side og server med svinefilet, saus, grønnsaker og ris.
En lett italiensk vin passer godt til retten; for eksempel en Barbera d’alba. Nyt et smakfullt måltid og hverandre. Tenn lys, ta en skål og ha en god samtale med din kjære ansikt til ansikt.
Foto: selvutløser 😉
Vanskelighetsgrad: lett-middels
Tid: 45 minutter
15/01/2016
Svinefilet med scampi og choronsaus
Elisabeth scampi, svinekjøtt hovedrett 0 Comments
Helgekosen er hellig hos oss. Til helgen hører det med en god rett, litt ekstra, en anelse gourmet, med en god vin, og øyne kun for hverandre. Det er viktig å sette av tid til kjærestekos enten man er nygifte, eller har vært sammen i mange år. Et forhold må pleies og styrkes gjennom å være tilstede for hverandre, gjøre ting sammen og ha tid til gode samtaler. Vi finner rom for dette gjennom å dele interessen for god mat og drikke. Og kjøkkenet er en arena, hvor man kan utforske sammen og glede hverandre med resultatet! Her kommer oppskriften på en helstekt svinefilet. Dette er enkel og nydelig mat, ikke altfor dyrt, og med chili-og hvitløksmarinerte scampi til, så blir retten helt topp, og absolutt i kjærestemats ånd – i kjærlighetens tegn…
Foto: Svein Raste
Dette trenger dere:
1 hel svinefilet ca. 400 g til 2 personer
1/2 pakke frosne, rå scampi
1/2 pakke wok grønnsaker
1/2 chili
2 fedd hvitløk
6 cherrytomater
jasminris – 2 porsjoner
1 pakke bernaisesaus (lag etter anvisning)
ketchup/tomatpure
salt og pepper
Slik gjør dere:
En lett italiensk vin passer godt til retten; for eksempel en Barbera d’alba. Nyt et smakfullt måltid og hverandre. Tenn lys, ta en skål og ha en god samtale med din kjære ansikt til ansikt.
Foto: selvutløser 😉
Vanskelighetsgrad: lett-middels
Tid: 45 minutter